AcasăNewsMeteorologii: Este posibil sa emitem COD ROSU de viscol in Romania

Meteorologii: Este posibil sa emitem COD ROSU de viscol in Romania

Meteorogii nu au deloc vesti bune despre vreme. Desi pana acum a fost mai mult primavara, iarna pare sa fie mai grea decat ne-am asteptat. Desi ANM a emis cod portocaliu de viscol, se pare ca e posibil sa emita si cod rosu.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat, vineri, in timpul comandamentului de iarna,  ca este posibil sa fie emis un cod rosu de viscol pentru cateva regiuni ale tarii. Acesta se va emite, doar daca stratul de zapada va depasi 50 de centimetri.

„In cursul zilei de sambata vor fi doua actualizari a codului portocaliu. Este posibil sa fie adaugate judetele Olt, Teleorman, Arges, Dambovita si Prahova in cod portocaliu si sambata seara sa scoatem judetul Mehedinti din cod. Nu este exclus ca avertizare de cod sa fie prelungita pana luni. Nu este viscolul inspaimantator care nu a mai fost niciodata, dar este foarte lung. Nu excludem posibilitatea ca, in cazul in care se vor depasi 50 de centrimetri pe metru patrat in 24 de ore sa apara si coduri rosii nowcasting, in prima faza, pentru a respecta parametrii stabiliti cu aceste coduri”, a declarat, la Guvern, directorul ANM, potrivit Romania TV.

Sursa foto: ovidiuciutescu.wordpress.com

Citeste si:

 

author avatar
Andra Nesu
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger