AcasăNewsMeteorologii de la ANM au anunţat până când va dura valul inexplicabil...

Meteorologii de la ANM au anunţat până când va dura valul inexplicabil de căldură, pentru finalul lui martie. De când revin temperaturile normale

sursa foto: oradesibiu.ro

Avem un sfârşit de martie foarte călduros. Temperaturile maxime vor varia între 24 și 29 de grade Celsius, fiind mai scăzute în Delta Dunării și pe litoral, unde vor oscila între 16 și 23 de grade Celsius.

În București, temperatura va crește gradual, iar cerul va deveni predominant senin. Duminică, pe 31 martie, vremea va fi frumoasă în Capitală și excesiv de călduroasă, cu temperaturi maxime între 26 și 29 de grade Celsius, depășind cu 10-12 grade normele climatologice obișnuite.

De marţi, se întorc ploile

Dar vremea inexplicabil de caldă ţine numai până marţi, când se întorc ploile.

Avem parte de un final de martie cu temperaturi extrem de ridicate. Și ieri am atins 30 de grade la Giurgiu, 27 de grade și în Capitală, am consemnat 41 de recorduri lunare, a fost practic cea mai caldă zi de martie la 41 de stații meteo.

De asemenea, și noaptea care a trecut a fost foarte cald, în special în partea de vest a țării, unde am avut noi recorduri pentru cele mai ridicate temperaturi minime, la un număr de 29 de stații meteo, iar astăzi temperaturile chiar mai cresc față de ieri.

Totul pentru că din noaptea de luni spre marți, un front atmosferic rece va avansa dinspre Europa Centrală și va determina în principal intensificări de vânt susținute în noaptea de luni spre marți în jumătatea de vest a țării, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, la munte peste 100 km/h, iar ziua de marți va fi vântoasă în toată țara.

Temperatura va scădea accentuat marți, cel puțin în zona intracarpatică a țării: temperaturi de 10-11 grade prin Maramureș, în partea de sud, 23-25 de grade cel mult în extremitatea de sud-est”, a spus a spus meteorologul ANM Mihai Huştiu, la Antena 3.

Se anunță o vară caniculară

În prima lună a verii, ANM anunță valori termice ridicate, mai mari decât cele specifice în perioada respectivă. Este o veste foarte bună pentru cei care-și programează de acum sejururile la mare, pentru că o pot face și pentru luna iunie.

Astfel, cea mai mică temperatură din iunie va fi de 24 de grade Celsius. Specialiștii Accuweather spun că Soarele va fi mereu pe cer, iar ploile nu-și vor face des apariția.

De asemenea, există posibilitatea să fie și zile în care vor predomina norii pe cer, însă temperaturile vor fi ridicate. Deci, dacă la începutul verii temperaturile sunt peste medie, există o mare probabilitate să avem parte de o vară caniculară.

Printre altele, și Elena Mateescu, directoarea generală a ANM, anunță că vremea se încălzește și mai tare.

author avatar
Andrei Ștefan
254 afisari

1 COMENTARIU

  1. temperaturile sunt neobisnuit de ridicate din pricina bombardamentelor de pe teritoriul ucrainean
    daca nu ati observat, aceste temperaturi cresc atunci cand pe teritoriul vecin au loc bombardamente foarte puternice
    locuiesc in Spania si aici este frig deci este o legatura directa intre bombardamente si temperaturile ridicate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger