AcasăNewsMeteorologii avertizeaza: vremea se strica in intreaga tara incepand cu aceasta noapte

Meteorologii avertizeaza: vremea se strica in intreaga tara incepand cu aceasta noapte

La inceputul acestei saptamani vom da uitarii canicula, pentru ca urmeaza cateva zile cu ploi insemnate, indeosebi in zonele de deal si de munte, dar si cu temperaturi mai scazute decat cele inregistrate pana recent.

Dupa zile intregi in care arsita a pus stapanire pe mare parte din tara, si dupa o duminica in care maximele se anunta unele de foc, pentru judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Giurgiu si Teleorman, aflate sub incidenta unui Cod portocaliu de canicula, dar si cu valori de 35-37 de grade pentru sudul, vestul si centrul tarii, la nivelul intregii tari se va instala un val de instabilitate accentuata.

Din aceasta noapte incepand, de la ora 23, meteorologii de la ANM spun ca ploile vor pune stapanire, treptat, pe multe zone din tara, incepand din Banat si Oltenia. Norii vor cerne averse, care vor fi insotite de descarcari electrice si vant cu intensificari de scurta durata, ce se pot transforma in vijelii, dar si posibilae caderi de grindina.

Pana marti, la ora 23, se vor semnala precipitatii ce pot avea si caracter torential, mai insemnate in zonele de deal si de munte. Totodata, specialistii mentioneaza faptul ca aceste fenomene se vor semnala, in Dobrogea, incepana din noaptea de luni spre marti.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger