AcasăNewsMeteorologii avertizeaza: Vremea se schimba radical!

Meteorologii avertizeaza: Vremea se schimba radical!

Daca dupa frigul de duminica romanii au asteptat cu nerabdare soarele care si-a facut aparitia timid luni, si in forta marti, meteorologii avertizeaza ca vremea schimba din nou foaia, fiind asteptate ploi pe arii extinse. Mai mult, vantul va spori senzatia de frig.

Miercuri, in vestul si in nord-vestul tarii, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si va ploua pe arii extinse. In celelalte regiuni ale tarii, cerul va fi variabil in prima parte a zilei, dupa care se innoreaza treptat si ploile se extind. Meteorologii anunta ca vor fi si averse insotite de fulgere si tunete, iar cantitatile de apa acumulate vor depasi pe arii restranse 15, 20 l pe mp, mai ales la munte, unde este posibil ca precipitatiile sa fie si sub forma de lapovita si ninsoare. In regiunile vestice si nord-vestice, pe langa ploi, se va inregistra si o racire consistenta a temperaturilor in timp ce in sud si in est va fi chiar mai cald decat marti.

Atfel, potrivit meteorlogilor, maximele pentru ziua de miercuri vor fi de la 10 grade in nord-vest, in nordul Crisanei si in Maramures, pana la 25 grade in sudul Munteniei.

In Capitala,  vremea va fi calda pentru data din calendar, cu maxime de 23, 24 grade, asta in ciuda faptului ca ziua incepe cu ceva nori pe cer. Dupa-amiaza si mai ales seara norii aduc si averse, posibil insotite de descarcari electrice si vant o idee mai agitat.

Pentru joi, meteorlogii anunta ca vremea se inrautateste accentuat in sudul si in estul tarii, unde norii vor acoperi cerul toata ziua aducand ploi pe arii extinse, insemnate cantitativ. In restul tarii cerul va fi temporar noros iar ploile vor ocupa arii mai restranse, cu precadere dupa-amiaza. In zonele de munte vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla mai tare in primele ore in est, dar si in sud-vest, precum si pe crestele muntilor. De asemenea, temperaturile vor scadea chiar si cu mai mult de 10 grade, in timp ce in vest maximele cresc usor. Maximele se vor situa intre 8 grade in Muntenia si in Moldova si cel mult 16 grade in vestul Olteniei si in Banat.

In Bucuresti, joi, temperaturile scad, vantul e ceva mai sprinten si mai ales cu ploaie, asa ca umbrelele vor fi indispensabile. Racirea vremii inseamna maxime de doar 9, poate 11 grade in zonele centrale.

Vineri, vremea va fi in continuare racoroasa pentru data din calendar, cu precadere in regiunile extracarpatice, cu maxime ce se vor situa doar intre 6 grade in nordul Moldovei si 16 grade in vestul Olteniei, poate si in nord-vestul tarii. In jumatatea de est a tarii cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse ploua inca, dar destul de slab cantitativ, in timp ce la munte, in masivele mai inalte, vor fi tot precipitatii mixte. In celalalte regiuni cerul e doar temporar noros si ploile sunt posibile pe arii mai restranse. Vantul va fi mai alert la munte.

Vremea in Capitala ramane racoroasa pentru aceasta data, chiar daca meteorologii spun ca temperaturile cresc usor fata de ziua anterioara. Cerul va fi mai mult noros si temporar ploua slab. Pana dupa-amiaza mercurul din termometre ajunge la maxime in jur de 13 grade.

Sursa: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger