AcasăNewsMeteorologii avertizează: vânt cu rafale ce pot depăși 100 km/h și ploi

Meteorologii avertizează: vânt cu rafale ce pot depăși 100 km/h și ploi

Chiar dacă în multe zone din țară temperaturile sunt mai mult decât plăcute, pentru luna noiembrie, în tabloul din perioada următoare par să își facă loc atât vântul, cât și ploile.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică, marți, o atenționare. Mai exact, un COD GALBEN de vânt puternic, valabil de marti după-amiază, de la pra 16, și până joi dimineată, la ora 10, pentru zona de munte și sudul Banatului. Concret, ANM anunță că „în intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h” și că „în zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.”. Totodată, se precizează că intensificări vor fi și în restul teritoriului, fiind așteptat ca vântul să sufle cu viteze 45-55 km/h.

Zonele aflate sub COD GALBEN, conform ANM

Un alt mesaj emis marți de ANM anunță precipitații în sud-vestul țării. este vorba despre o informare meteo, din care aflăm că „din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.”

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger