AcasăNewsMeteorologii avertizeaza: Se intorc ploile, lapovita si ninsoarea!

Meteorologii avertizeaza: Se intorc ploile, lapovita si ninsoarea!

Pentru acest final de saptamana meteorologii anunta o racire semnificativa a vremii, si chiar daca temperaturile scazute si ploile nu vor tine mult, este suficient pentru a ne face sa uitam de primavara care tocmai isi intrase in drepturi.

Inca de joi seara vremea se va schimba, ploile insemnate cantitativ vor cuprinde mai intai regiunile sudice si sud-estice, in timp ce vineri sunt asteptate ploi si lapovita si ninsoare pe crestele muntilor. De sambata precipitatiile se vor retrage spre sudul si sud-vestul tarii, iar de la inceputul saptamanii in vestul si sudul tarii vremea se va incalzi.

“Dupa trecerea sistemului noros al ciclonului mediteraneean, pe de o parte vom avea parte de o invazie de aer mai rece dinspre nord-estul continentului, pe de alta parte, vorbim pe parcursul noptii de sambata spre duminica si despre o intensificare a pierderii de caldura. Astfel ca, duminica dimineata, minimele vor fi sub pragul inghetului (valori mai mici de minus 5 grade) in buna parte a tarii, adica Moldova, Transilvania, Maramures. In celelalte regiuni, temperaturile vor fi intre minus 2-minus 3 grade”, a declarat meteorologul Silviu Grigore, citat de romaniatv.net.

Daca pana acum temperaturile au fost cu mult mai ridicate fata de data la care ne aflam, la finalul saptamanii acestea se vor situa sub normalul acestei perioade. “In noaptea de sambata spre duminica si in noaptea de duminica spre luni vor fi temperaturi mai scazute in nordul Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei, valori care pot ajunge la zero grade si, izolat, la minus 7 grade. Aceasta scadere de temperatura nu va dura, pentru ca inceputul de saptamana se va caracteriza de o vreme mai calda in vestul si sudul tarii”, a precizat director executiv al ANM, Elena Mateescu, potrivit sursei citate.

“Luna martie este caracterizata de frecvente perioade cu temperaturi foarte ridicate, urmate de perioade mai reci, cu precipitatii. Meteorologii au consemnat in luna martie a anului 1952, atat temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cat si de minus 31 de grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

Foto: adevarul.es

author avatar
Alina Costache
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger