AcasăNewsMeteorologii avertizează! Ploile nu vor lipsi din peisaj nici în perioada următoare!

Meteorologii avertizează! Ploile nu vor lipsi din peisaj nici în perioada următoare!

Meteorologii avertizează! Ploile nu vor lipsi din peisaj nici în perioada următoare! (sursa foto: ilnews.ro)

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie atrag atenția asupra faptului că urmează încă un interval cu ploi însemnate cantitativ.

În acest sens, ANM a emis miercuri dimineață noi atenționări COD GALBEN. Una dintre ele va intra în vigoare la ora 20 și va fi valabilă până joi dimineață, adică până pe 8 octombrie, la ora 10. În perioada avută în vedere, meteorologii anunță că în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei se vor semnala ”ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

foto. ANM

E important de avut în vedere faptul că, temporar, și în sudul și sud-estul României sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică, în restul teritoriului fiind prognozate ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse.

foto; ANM

O altă atenționare tip COD GALBEN va intra în vigoare din dimineața zilei de 8 octombrie, de la ora 10, și va fi valabilă până vineri, 9 octombrie, la ora 10. ”În intervalul menționat, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50…70 l/mp”, transmit reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoză specială pentru București

Tot miercuri a fost transmisă și o prognoză specială pentru Capitală. Mesajul, valabil în intervalul 7 octombrie, ora 20 – 9 octombrie, ora 10, anunță faptul că meteorologii se așteaptă să apară precipitații și în București. ”Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și sub formă de averse și vor fi posibile și descărcările electrice. Se pot cumula 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări (40…50 km/h) îndeosebi în prima parte a intervalului”, transmit specialiștii ANM.

Maxima zilei de joi se va situa, în București, în jurul a 21 de grade Celsius.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger