AcasăNewsMeteorologii au vesti proaste. Inca un weekend extrem de cald in Romania!

Meteorologii au vesti proaste. Inca un weekend extrem de cald in Romania!

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o avertizare meteo pentru acest sfarsit de saptamana.

Aproape intreaga Romanie se va afla sambata si duminica sub incidenta unui cod galben sau a unui cod portocaliu de canicula.

Sambata, in Maramures, Crisana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei si in sudul Munteniei va fi cod galben de canicula. Vremea se va mentine caniculara, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Tot sambata va fi cod portocaliu de canicula in Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras Severin. In aceste judete temperaturile maxime vor atinge si chiar depasi 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminica, vremea va fi in continuare caniculara in vestul, sudul si local in centrul tarii, unde va fi cod galben si se vor inregistra temperaturi maxime de 35-37 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, in Campia Romana si Campia de Vest si izolat in rest.

Duminica va fi cod portocaliu de canicula in Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu. Aici, temperaturile vor atinge si chiar depasi 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger