Cauta

Meteorologii au tras semnalul de alarmă: ciclonul Boris este mai periculos decât au crezut iniţial. Ce este Codul alb

ciclonul din mara neagra

Ciclonul din Marea Neagră face prăpăd în România: furtuni, vijelii, inundaţii şi oameni morţi! Şi nu s-a încheiat!

Ciclonul Boris a făcut prăpăd în mai multe țări din Europa Centrală și de Est. Hidrologii au rămas fără coduri de culori pentru a emite avertizările, așa că s-a trecut la ”alb”, acesta fiind cel mai înalt grad de alertă.

Hidrologii se uitau cu groază cum se materializează cel mai negru scenariu închipuit

Au activat Codul Alb

Hidrologii au fost nevoiți să activeze Codul Alb, cel mai înalt nivel de avertizare.

„Ploaia a fost atât de intensă încât hărţile precipitaţiilor, care utilizează nuanţe vii pentru a descrie cele mai abundente precipitaţii, au rămas fără culori; a trebuit să trecem la alb, iar pe hartă era, într-adevăr, foarte mult alb”, a spus un specialist.

„Furtunile precum Boris sunt alimentate, în esenţă, de temperaturile ridicate de la suprafaţa mării, care permit umidităţii să se evapore; cu alte cuvinte, cu cât suprafaţa mării este mai caldă, cu atât furtuna se alimentează cu mai mult combustibil în timpul trecerii sale”, a explicat un alt expert.

Ciolacu: Am făcut o solicitare şi către mediul academic

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a susținut luni, cu privire la recentele inundații, că, față de 2013, „cantitatea de apă a fost aproape de trei ori mai mare”, ca atare „era foarte greu să poți gestiona o asemenea furie a naturii”.

„În acest moment, în schimb, am mutat toţi specialiştii şi de la Iaşi, fiindcă ei ţin ca organizare administrativă de Iaşi, şi experţii de la Apele Române din Bucureşti. Am făcut o solicitare şi către mediul academic, Universitatea de Construcţii, să vedem dacă se poate lua sau se pot face anumite investiţii ca să nu se mai întâmple acest lucru”, a anunțat Marcel Ciolacu.

„Faţă de 2013, cantitatea de apă a fost aproape de trei ori mai mare. Era foarte greu să poţi gestiona o asemenea furie a naturii”, a mai afirmat premierul.

De altfel, șeful Guvernului a fost prezent, la finalul săptămânii trecute, în zone afectate de inundații, în județul Galați.

Județul Galați a fost cel mai afectat de inundațiile devastatoare provocate de ploile aduse de ciclonul Boris. Bilanțul tragic indică faptul că șase oameni au murit în urma inundațiilor, în județul Galați. Foarte multe gospodării au fost acoperite de ape. Pagubele materiale sunt greu de estimat.

Ultimele stiri

  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Trump grăbește sfârșitul dominației dolarului
  • Scandal monstru la Inter! Chivu, la mijloc între staruri de sute de milioane de euro
  • Bolojan s-a întâlnit cu reprezentanții Atlantic Council. Discuțiile au vizat securitatea regională și parteneriatul cu SUA
  • Exit mobile version