AcasăNewsMeteorologii au emis COD PORTOCALIU. Pericol ridicat de avalansa in munti! Vezi...

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU. Pericol ridicat de avalansa in munti! Vezi zonele vizate!

ANM a emis cod portocaliu. Pericol ridicat de avalansa in Muntii Fagaras si Bucegi, anunta meteorologii. Astfel, in ciuda faptului ca vremea este extrem de frumoasa pentru aceasta perioada, turistii sunt avertizati de salvamontisti sa nu se aventureze pe munte.

Meteorologii au emis cod portocaliu de avalansa. Stratul de zapada care a mai ramas in unele zone se poate disloca din cauza temperaturilor ridicate, avertizarea fiind valabila pentru tot weekendul.

Asadar, in zonele montane unde inca mai exista un strat consistent de zapada exista si pericolul iminent de avalansa, motiv pentru care ANM a emis o averizare de cod portocaliu de avalansa pentru Muntii Fagaras si Bucegi, avertizari care vor fi valabile pana luni.

Astfel, cu toate ca vremea este foarte frumoasa si temperaturile sunt ridicate, salvamontistii reamintesc ca unele traseele montane raman inchise. De asemenea, salvamontistii tin sa ii avertizeze pe turisi sa nu se aventureze in acest weekend pe munte, in zonele vizate de cod portocaliu, pentru ca stratul de zapada este instabil si se poate disloca oricand, provocand o avalansa.

author avatar
Alina Costache
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger