AcasăNewsMeteorologii au emis COD GALBEN: Pericol de INUNDATII pentru cinci judete!

Meteorologii au emis COD GALBEN: Pericol de INUNDATII pentru cinci judete!

In timp ce majoritatea romanilor spera ca primavara sa isi intre cat mai repede in drepturi, se pare ca vremea frumoasa se lasa asteptata. Insa pana cand vine caldura, meteorologii au emis o atentionare cod galben, care ii va descuraja si pe cei mai optimisti dintre noi.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare cod galben, hidrologii atentionand ca sunt posibile cresteri de debite si niveluri pe raurile Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior, Olt inferior, ceea ce ar putea duce chiar la inundatii.

Astfel, in intervalul 04 martie ora 13:00 – 05 martie, ora 14:00, se vor produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior al Jiului (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Olt si Valcea, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.

author avatar
Alina Costache
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger