AcasăNewsMeteorologii au emis avertizari pentru Bucuresti si mai multe judete: Ceata, burnita...

Meteorologii au emis avertizari pentru Bucuresti si mai multe judete: Ceata, burnita si chiciura

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca, in primele ore ale zilei de duminica, multe zone din tara vor fi acoperite de ceata, fenomen ce va cauza reducerea vizibilitatii in trafic. Totodata, pot aparea depuneri de chiciura si chiar polei.

Soferilor le este recomandat ca, inainte sa plece la drum, sa tina cont de avertizarile meteo Cod galben emise pentru 29 decembrie, pentru a evita situatiile nedorite in trafic. Mai multe judete din tara se afla sub incidenta unor atentionari nowcasting (valabile pentru un interval de cateva ore-n.r) de ceata.

Bucurestiul, dar si judetele Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, precum si sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova se afla, pana la ora 15.05, sub incidenta unul Cod galben de ceata. Fenomenul va duce la scaderea vizibilitatii in trafic, meteorologii informand ca drumurile nationale si europene aferente acestor judete, precum si autostrazile A1, A2, vor fi afectate. Mai mult, izolat poate cadea si burnita.

De asemenea, fenomenul va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, in zonele joase din judetele Harghita si Alba, incluzand orasele Miercurea-Ciuc si Alba-Iulia. Conform ANM, vizate de atentionarea Cod galben, care expira la ora 13, sunt si drumurile europene si nationale din aceste zone, cu mentiunea ca se pot semnala depuneri de chiciura si chiar polei.

O atentionare nowcasting COD galben vizeaza, pana la ora 15.15, zona Dobrogei, inclusiv Autostrada Bucuresti-Constanta (A2), meteorologii anuntand ca va fi ceata si, izolat, se va semnala burnita.

Pana la ora 14 este valabila o atentionare de ceata pentru judetele Olt, Cluj (unde pot aparea si depuneri de chiciura), Gorj si Mehedinti. Pacla poate duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat chiar si sub 50 de metri.

Astfel, soferilor si se recomanda sa conduca adaptand viteza conditiilor de drum, sa pastreze distanta suficienta fata de autoturismele din fata si sa nu se angajeze in depasiri riscante, avand in vedere ca anumite suprafete de drum pot deveni alunecoase, ca urmare a vremii nefavorabile.

Sursa foto: newsbucovina.ro

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger