AcasăNewsMeteorologii au actualizat informarea meteo/ COD GALBEN pana pe 16 ianuarie

Meteorologii au actualizat informarea meteo/ COD GALBEN pana pe 16 ianuarie

In baza noilor date despre vreme pe care le au la dispozitie, specialistii in meteorologie au actualizat precedentele mesaje.

Astfel, din cate rezulta dupa actualizarea informatii meteo ce fusese valabila pana luni la ora 14, in intervalul urmator, adica intre 14 ianuarie, ora 14 – 16 ianuarie, ora 20, in majoritatea zonelor tarii vantul va avea intensificari, in general de 45-55 km/h, aspect ce va spori senzatia de rece. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, izolat si trecator, in special in Transilvania si Moldova, zapada va fi spulberata. Pe parcursul zilei urmatoare, miercuri mai exact, se anunta ca ,indeosebi in regiunile sudice si centrale, rafalele vor atinge pe arii restranse 60-65 km/h.

Zonele aflate sub COD GALBEN (foto: ANM)

Totodata, ANM transmite ca in vest, centru si nordul Romaniei vor fi, temporar, precipitatii in general slabe cantitativ – in mare parte ninsori, dar si precipitatii mixte, „ce vor favoriza depuneri de polei”, acestea din urma fiind anuntate pentru ziua de miercuri, „in zonele joase de relief, cu precadere din vest si nord-vest”.

Cat despre atentionarea COD GALBEN, intrata in vigoare tot luni la ora 14, opinia publica e anuntata despre vantul ca „vantul va prezenta intensificari, in general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge” in toata zona montana.  „Ninsorile vor fi mai intense in noaptea de marti spre miercuri (15/16 ianuarie), in special in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali, unde local se vor acumula cantitati de 10…15 l/mp. Temporar pe creste vantul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la inceputul intervalului in Carpatii Meridionali, apoi si in restul masivelor, viscolind si troienind zapada si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii”, mai anunta ANM. Codul galben expira miercuri seara, pe 16 ianuarie, la ora 20.

289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger