AcasăNewsMeteorologii au actualizat CODUL GALBEN. 13 judete raman sub avertizare de ninsori

Meteorologii au actualizat CODUL GALBEN. 13 judete raman sub avertizare de ninsori

Aria ninsorilor se restrange, Capitala iesind de sub „umbrela” avertizarii de fenomene meteo specifice iernii, dupa ce ninsorile de noaptea trecuta au lasat urme vizibile si in Bucuresti, nu doar in zonele montane. 

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au actualizat CODUL GALBEN, noul mesaj fiind valabil de luni dimineata si pana la ora 22. Pe parcursul acestei prime zile a saptamanii sunt anuntate ninsori in general moderate cantitativ, in zona Carpatilor Orientali si in Moldova, in urma carora „se va depune strat de zapada local mai consistent”. Totodata, se anunta intervale in care vantul va avea intensificari cu rafale „ce vor atinge viteze, in general, intre 40 si 50 km/h, in special in jumatatea de sud a Moldovei”.

foto: ANM

Totodata, ANM anunta ca incepand de luni dimineata si pana la ora 20 „in judetele Tulcea, Buzau si Braila vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala de 55…75 km/h. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar in jumatatea de nord a Dobrogei cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp.”

Nu in ultimul rand, e de mentionat ca meteorologii au emis si o informare, ce va intra in vigoare marti dimineata, la ora 06, fiind anuntate polei, precipitatii moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare in Moldova si intensificari ale vantului.

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger