AcasăNewsMeteorologii anunta: ploi si descarcari electrice, joi, in majoritatea regiunilor!

Meteorologii anunta: ploi si descarcari electrice, joi, in majoritatea regiunilor!

Vremea pare sa-si fi facut un tipar, in ultima perioada. Dupa doua-trei zile de soare urmeaza una-doua zile cu ploi si vijelii. Astfel ca, dupa ce marti si miercuri ne-am bucurat de soare si temperaturi foarte placute, ne pregatim sa folosim o data in plus umbrelele!

Accesoriul folosit pentru a ne feri de ploaie va fi indispensabil – cel putin pe parcursul zilei de joi- in intervalul orar 7-23, cand, conform informarii date publicitatii in urma cu doar cateva minute de catre specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, se vor semnala precipitatii in mai multe regiuni din tara. Mai precis, vremea va fi instabila in vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele montane si submontane, unde sunt anuntate ploi sub forma de aversa.

Precipitatiile vor fi insotite – ca si in zilele trecute- de descarcari electroce frecvente si, pe langa tunete si fulgere sunt asteptate si rafale de scurta durata a vantului. „Ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat, mai ales in Maramures, Transilvania si zona de munte, 20…30 l/mp. Pe arii restranse va cadea grindina”, mentioneaza meteorologii, care precizeaza ca si in restul Romaniei va ploua, insa indeosebi la orele serii.

author avatar
Cristina Stefan
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger