AcasăNewsMeteo, sâmbătă, 12 septembrie. Vine toamna! De când se răcește vremea

Meteo, sâmbătă, 12 septembrie. Vine toamna! De când se răcește vremea

vremea

Meteorologii au anunțat vreme în răcire spre sfârșitul lunii septembrie, iar la altitudini mari se vor semnala lapoviță și ninsori.

Deocamdată, temperaturile se vor situa peste media climatologică a perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. Astăzi, vremea rămâne predominant frumoasă, cu valori termice puțin mai mari decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a zilei , transmite Administrația Națională de Meteorologie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul Moldovei și la munte, unde izolat vor fi averse slabe, apoi cerul va deveni senin. Vântul va sufla slab și moderat, excepție făcând regiunile sudice și crestele montane, unde, prima parte a zilei, va prezenta ușoare intensificări.

Maximele zilei se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde noaptea și dimineață vor fi condiții de ceată. În București, temperatura maximă va fi de aproximativ 30 de grade, iar cele minime vor oscila între 15 – 17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea sâmbătă, 12 septembrie

Potrivit ANM, sâmbătă, 12 septembrie, vremea va fi în continuare predominant frumoasă, regimul termic fiind peste cel specific pentru a doua decadă a lunii septembrie.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte în a doua parte a zilei, unde izolat vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare, în special în timpul zilei, în regiunile sudice și pe crestele montane.

Maximele vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, scăzute ușor în depresiunile Carpaților Orientali. În Capitală, vremea se va menține predominant frumoasă, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă va fi de 30/31 de grade, iar cea minimă de 15/17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Aşadar, vremea va fi stabilă, cu un cer mai mult senin în cea mai mare parte a teritoriului, doar în cursul dimineților ceața urmând să își facă apariția local pe văi și în depresiuni.

author avatar
Andreea Vlad
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger