AcasăNewsMETEO: Revin ploile si ninsorile

METEO: Revin ploile si ninsorile

Saptamana ce urmeaza se pregateste sa ne aduca nori si precipitatii in regiunile noastre sudice, estice si centrale. Predominant va ploua, dar trecator va si ninge.

Duminica la amiaza temperatura aerului va fi de 6…7 grade in Dobrogea, in timp ce in vestul tarii se ating valori mult mai generoase, de 15…16 grade. Tot in sud si est inca persista nori ce lasa pe alocuri cativa stropi de ploaie pe parcursul zilei, iar in noaptea urmatoare sunt posibile si cateva lapovite, iar la munte predomina ninsoarea.

In restul teritoriului vremea tot calda ramane pentru prima decada de martie, caci soarele predomina si conditiile de ploaie raman reduse. Insa vantul sufla alert in mare parte din tara, dar cu precadere in jumatatea de est a Munteniei, in sudul si centrul Moldovei si in Dobrogea, unde vor fi rafale de peste 60 km/h, in timp ce la munte, mai ales pe crestele inalte ale Carpatilor Orientali si Meridionali, se depasesc temporar si 80 km/h. Potrivit Romania TV, in Transilvania va fi cer temporar noros, iar vantul ramane la cote de moderat. La amiaza vor fi din nou temperaturi mai mari decat in mod obisnuit la aceasta data, 6 grade la Miercurea Ciuc, 9 grade la Brasov, 12 la Cluj Napoca si chiar 14 la Alba Iulia.

In nord-vest soarele este generos, vantul are si el cateva rabufniri nervoase, dar nu de lunga durata,  iar la amiaza se ating temperaturi placute, 13 grade vor fi si la in Baia Mare si in Oradea. Meteorologii anunta vreme frumoasa si insorita si in sud-vestul tarii, soarele generos din regiunea Banatului ridica mercurul din termometre spre 14 grade in Timisoara si 15 grade la Deva si Resita.

In Oltenia, trecator mai cad cateva picaturi de ploaie, iar vantul ramane in general potolit. Iar la amiaza, termometrele vor indica 14 grade la Craiova si la Ramnicu Valcea si 15 grade la Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu. In Muntenia, mai ales in estul regiunii, vantul sufla cu putere intreaga zi, iar ploile, prezente doar pe alocuri si mai ales in Baragan, sunt slabe cantitativ. Cat despre regimul termic, vorbim despre valori potrivite pentru prima luna de primavara, 13 grade vor fi in Pitesti, 11 la Alexandria si Giurgiu si 10 in Braila.

In Moldova norii si ploile isi fac simtita prezenta in sudul regiunii, acolo unde si vitezele vantului sunt mai mari, in timp ce spre nord mai apare si soarele, iar vantul e mai putin violent. Iar temperturile vor atinge 9 grade Celsius, de la Galati si Focsani pana la Iasi si Botosani.

In Bucuresti, duminica vor mai fi innorari, dar razbat in sfarsit si cateva raze de soare, si este putin probabil sa mai cada vreun strop de ploaie. In schimb, vantul se inteteste, temporar vor fi rafale de 45….50 km/h, asa ca cele 10 grade ale amiezii vor fi resimtite ca mai putine.

Luni va fi cer noros in jumatatea de est a tarii , dar abia spre seara si in noaptea urmatoare precipitatiile isi fac aparitia la nivel local. In plus, si vantul continua sa sufle cu putere in regiunile sud-estice, dar si in zona de munte unde inca ninge izolat. Iar temperaturile zilei pornesc de la 4…5 grade in Dobrogea si ating 14 grade in Dealurile de Vest.

Marti vor mai fi nori pe cer in estul, sudul si centrul tarii, unde pe alocuri inca ploua slab, iar trecator mai sunt si cateva lapovite sau ninsori.  La munte ninsoarea predomina, insa in celelalte regiuni va fi o zi insorita. Vantul mai da semne de agitatie prin regiunile estice, dar pe crestele inalte de munte, unde ninsorile predomina, sufla cu peste 80 km/h. In aceste conditii, temperaturile maxime ale zilei se incadreaza intre 2…3 grade in Dobrogea si 12…13 grade in nord-vest.

Miercuri va fi soare in mare parte din tara si doar in est inca treneaza nori, insa conditiile pentru precipitatii devin nesemnificative, presiunea atmosferica este in crestere. Ca urmare, vantul se arata sprinten in majoritatea regiunilor, rafale mai puternice fiind de asteptat in Moldova si Dobrogea, dar si in zona montana inalte. Iar meteorologii spun ca in urmatoarele zile temperaturile vor creste de la o zi la alta, iar probabilitatea de precipitatii va fi tot mai redusa, in schimb ceata diminetilor isi face din nou aparitia izolat, prin zonele joase de relief.

author avatar
Andra Nesu
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger