AcasăNewsMeteo. Prognoza pentru inceputul saptamanii: Luni, pana la 31 de grade, de...

Meteo. Prognoza pentru inceputul saptamanii: Luni, pana la 31 de grade, de marti revin ploile!

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile nu se anunta prea placuta, desi luni maximele vor ajunge pana la 31 de grade. De marti, insa, ploile revin la nivelul intregii tari, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile.

Luni, soarele  de vara ridica temperaturile pana la 21 de grade in nordul extrem al Moldovei, iar in Banat si sudul Olteniei temperaturile vor ajunge chiar pana la 31 de grade la umbra. In Campia de Vest si cea Romana vremea devine calduroasa. Ploile vor fi slabe, de scurta durata, si numai izolat, dupa-amiaza, la munte, iar catre seara si locuitorii din Banat vor avea parte de cateva averse cu tunete, fulgere si vijelii, posibil izolat si grindina. In rest, luni va fi o adevarata zi de vara.

In Bucuresti va fi vreme frumoasa luni, la amiaza temperaturile inregistrate ajungand pana la 29-30 de grade la umbra. Cu vant domol.

Marti, in schimb, ploile revin in forta, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile. Vor fi, din nou, nori negri de furtuna, averse si frecvente descarcari electrice si nu  vor lipsi nici rafalele scurte dar puternice ale vantului si nici caderile de gridnina. In sudul tarii, insa, va fi o zi calduroasa, abia catre seara si in noaptea urmatoare apar astfel de fenomene. In Lunca Dunarii se asteapta 32-33 de grade la umbra, in timp ce in nordul tarii, in Bucovina sau Maramures, temperaturile nu vor depasi 19-20 de grade la amiaza.

Nici in Capitala ziua de marti nu se anunta atat de rea, termometrele putand sa ajunga la amiaza  pana la 30 de grade, caci soarele predomina mare parte din zi si abia spre seara se vor inregistra averse, insotite de tunete, fulgere si intensificari de vant.

Miercuri, vremea ramane instabila, asa incat aversele cu descarcari electrice si scurte rafale de vant se vor inregistra pe parcursul zilei la nivel local in sudul tarii si la munte, iar seara si noaptea se vor extinde peste majoritatea regiunilor tarii. Cantitati de apa ce vor cadea vor fi local importante, existand si posibilitatea caderii de grindina. Temperaturile amiezii sunt in scadere in mare parte din tara: cel mult 19-20 de grade vor fi in cateva localitati din nordul si centrul tarii, in timp ce in sud, spre Lunca Dunarii, abia daca se mai ating 28 de grade la umbra, tremometrele pierd aproximativ 5 grade fata de ziua precedenta.

In Capitala, miercuri va fi o vreme instabila, cu soare in prima parte a zilei, dupa care vor fi nori de furtuna din ce in ce mai grosi si, cel mai probabil spre seara si noaptea, averse, tunete, fulgere si intensificari de vant. Maxima zilei va fi de aproximativ 26 de grade.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger