AcasăNewsMeteo: marti si miercuri, canicula. Miercuri si joi, furtuni

Meteo: marti si miercuri, canicula. Miercuri si joi, furtuni

ANM a actualizat avertizarea cod galben, anuntand ca marti si miercuri vor fi temperaturi de peste 35 de grade in sud si est si de 38 de grade in Lunca Dunarii si Baragan, indicele de confort termic depasind pragul critic de 80, iar miercuri si joi vor fi ploi torentiale si vijelii in toata tara.

Potrivit atentionarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de marti, ora 12.00 si pana miercuri, ora 18.00, vremea va fi caniculara in sudul si estul tarii, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor depasi 35 de grade, iar in Lunca Dunarii si in Baragan se vor atinge 37-38 de grade.

Meteorologii precizeaza ca marti canicula va afecta si regiunile vestice.

Incepand de miercuri, de la ora 9.00 si pana joi, ora 18.00, instabilitatea atmosferica se va accentua din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile.

„Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina”, potrivit atentionarii emise de ANM.