AcasăNewsMeteo. ANM avertizeaza: Temperaturile scad cu pana la 10 grade

Meteo. ANM avertizeaza: Temperaturile scad cu pana la 10 grade

Dupa ce ne-am bucurat de cele mai frumoase zile din acest an, se pare ca soarele ne va parasi saptamana viitoare cand temperaturile ar putea sa scada cu pana la 10 grade, dupa cum au anuntat meteorologii.

Pentru duminica, ANM anunta in continuare vreme deosebit de calda in toate regiunile, asa ca bucurati-va de soare, pentru ca in zilele urmatoare temperaturile vor scadea. La final de saptamana, maxime cu pana la 8-10 grade mai mari decat ar trebui la aceasta data, cu valori la amiaza de la 11 grade in delta Dunarii, si pana la 25 de grade, in Lunca Dunarii. Insa in jumatatea de vest apar nori care local aduc averse, descarcari electrice si scurte intensificari ale vantului, mai ales catre seara. In schimb, in restul teritoriului duminica va fi inca o zi frumoasa si calda.

In Capitala, duminica va fi frumos si cald, mercurul din termometre putand indica pana la 23 de grade la umbra.

Si luni va fi vreme mult mai calda, cu maxime care pornesc tot de la 11-12 grade in zona deltei, dar in vest temperaturile vor fi mai scazute decat in ziua precedenta, astfel incat doar in sud este posibil sa se inregistreze 23 de grade. In jumatatea vestica a teritoriului instabilitatea atmosferica se va accentua, astfel ca norii se aduna tot mai multi si, mai ales spre seara si in noaptea urmatoare, apar averse cu fulgere, tunete si vant in rafale. Pe crestele inalte de munte apar din nou lapovite si chiar ninsori. In est insa, ploile vor fi de scurta durata, si vor aparea cel mai probabil dupa caderea noptii.

In Bucuresti si luni va fi vreme calda, cu aproximativ 22 de grade la amiaza, si abia spre seara norii se aduna si apar conditii pentru o ploaie slaba, dar fara vant puternic.

Marti vor fi ploi pe arii extinse in toate regiunile, la munte inca sunt lapovite si ninsori, iar in Oltenia si la munte vantul sufla agitat. Temperaturile scad in toata tara, si doar in regiunile extracarpatice inca raman mai mari decat normele perioadei. Vorbim, deci, despre maxime la amiaza de la 8-9 grade, local, in vest, centru si nord, pana la 18 grade in sud-est.

In Bucuresti va fi cer temporar noros si din cand in cand ploua slab. Vantul nu se inteteste prea tare si maxima zilei, in scadere fata de ziua precedenta, vor atinge 16-17 grade.

author avatar
Alina Costache
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger