AcasăNewsMeteo, 20 iulie. După caniculă, vreme instabilă. Zonele aflate sub avertizare de...

Meteo, 20 iulie. După caniculă, vreme instabilă. Zonele aflate sub avertizare de ploi și vijelii

Meteo, 20 iulie. După caniculă, vreme instabilă. Zonele aflate sub avertizare de ploi și vijelii (sursa foto: agro-tv.ro)

După canicula care a afectat, în ultima perioadă, mai multe zone din țară, pentru ziua de marți sunt anunțate ploi și manifestări de vreme instabilă.

Până la ora 10 sunt valabile două avertizări – COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi torențiale și vijelii (VEZI AICI) emise de Administraţia Naţională de Meteorologie încă din prima zi a acestei săptămâni, urmând ca apoi să intre în vigoare o altă atenționare meteo.

COD GALBEN: instabilitate atmosferică temporar accentuată

foto: meteoromania.ro

Este vorba despre o atenționare COD GALBEN, ce va fi valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00, respectiv până miercuri la prânz.

Meteorologii anunță că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte.

Și că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, vijelii și grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp”, atenționează ANM.

Valorile termice vor înregistra o scădere față de ziua precedentă, astfel că la nivelul întregii țări temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 și 33 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, instabilitatea atmosferică se va accentua. Astfel că îndeosebi în a doua parte a zilei, dar și în noaptea de marți spre miercuri vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, dar și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate, din câte au anunțat meteorologii, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București emise încă de luni.

Și în Capitală, marți, temperatura maximă va mai scădea puțin față de ziua anterioară. Astfel că maxima zilei va fi în jurul a 32 de grade Celsius. Chiar și așa, disconfortul termic se va menţine ridicat, spun meteorologii.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger