AcasăNewsMessi şi Hamilton – un Laureus pe din două

Messi şi Hamilton – un Laureus pe din două

Lionel Messi este primul fotbalist desemnat cel mai bun sportiv al anului. Starul de la Barcelona a împărţit premiul cu Lewis Hamilton, campion mondial de şase ori în Formula 1.

Gala premiilor Laureus 2020 s-a desfăşurat la Berlin şi a fost prezentată, în acest an, de Sharon Stone. La eveniment au participat, printre alţii, Luis Figo, Ruud Gullit, Boris Becker, Tony Hawk, Nadia Comăneci sau Hugh Grant. Messi nu a fost prezent, dar a trimis un mesaj celor care i-au oferit în premieră acest trofeu: “Este un premiu foarte important şi special, sunt foarte onorat să îl câştig, mai ales că vin dintr-un sport de echipă, nu unul individual. Este o mare bucurie să fiu primul fotbalist care primeşte acest premiu”. “Acest premiu este incredibil pentru mine. Numele meu stă alături de legendele sportului, este uimitor. Vreau să mulţumesc şi echipei mele (Mercedes) care m-a ajutat să-mi realizez visul”, a declarat Hamilton.Roger Federer este cel mai titrat din istoria acestor premii( şase trofee), fiind  urmat de Novak Djokovic şi Usain Bolt (câte patru). La feminin, gimnasta americană Simone Biles a fost desemnată pentru a treia oară sportiva anului. Selecţionata de rugby a Africii de Sud, actuala campioană a lumii, a fost desemnată cea mai bună echipă a anului, succedându-i reprezentativei de fotbal a Franţei, campioana mondială din 2018.

Trofeul rezervat revelaţiei anului a fost atribui ciclistului columbian Egan Bernal, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei, când a devenit, la 22 de ani, cel mai tânăr învingător al acestei curse din 1909 şi până în prezent. Fostul baschetbalist german Dirk Nowitzki, care s-a retras din activitate anul trecut, după 21 de ani în NBA, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger