AcasăNewsMeseria de polițist nu mai e deloc atractivă! Concurență extrem de slabă...

Meseria de polițist nu mai e deloc atractivă! Concurență extrem de slabă la admiterea în școala de poliție / Ultima medie de admitere

scoala de politieADMITERE Școala de Poliție 2023. Dezastru la Câmpina. Sute de locuri, rămase neocupate

Până nu demult, mulți credeau că a fi polițist este o carieră extraordinară care îți poate aduce niște beneficii materiale consistente și o pensionare mai rapidă. Practic era definiția unei slujbe sigure.

Lucrurile s-au schimbat între timp, din cauza salariilor tot mai mici din sistem. Legea salarizării a scos polițiștii în stradă în repetate rânduri, după ce au fost amăgiți cu promisiuni.

Medii foarte mici la admiterea în poliție

Iar asta i-a convins pe unii tineri să nu se mai orienteze spre această carieră. Or cei care s-au gândit s-o facă, sunt extrem de slab pregătiți.

Sesiunea de admitere din decembrie 2022 în școlile de poliție aflate în subordinea Ministerului de Interne va rămâne în istorie ca fiind cea mai slabă din ultimii 20 de ani. La Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina ultima medie de admitere a fost 5.00, în condițiile în care în anii anteriori media 6.50 sau chiar 7.50 abia dacă îți asigura un loc în sistem.

Explicația rezultatelor extrem de slabe obținute de candidații care își doresc o carieră de polițist este concurența foarte scăzută. Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.În sesiunile anterioare concurența era de cel puțin 3 candidați pe un loc.

author avatar
Andreea Vlad
1.114 afisari

5 COMENTARII

  1. Sa se faca politist Barbu Gheorghe si prietenul sau Constantinescu, sa vedem daca le convine salarizarea versus obligatiile de serviciu!

  2. Sa vedem la armata ce va fi. Ca poliristii sunt platiti mult mai bine decat militarii. O sa ramana Ciuca si cativa generali gulerati, de a lui Johanis, de pe la pensiile militare sa aiba „inalta onoare de aparare a tarii sub drapel”

    • Si cu primarii, viceprimarii, prefectii, subprefectii, ca si asttora li s-au marit lefurile.Cica merita, sunt epuizati de atata stat.

  3. politia si justitia doua cangrene ale societatii! Parlamentul, ministere, primarii = lichele, hoti(infractori) si incompetenti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger