AcasăNewsMesajul presedintelui Basescu, dupa decesul militarului roman in Afganistan

Mesajul presedintelui Basescu, dupa decesul militarului roman in Afganistan

Familia unui militar roman care a murit, duminica, in timpul unei misiuni de patrulare, in Asfanistan, trece prin momente cumplite. Seful statului a tinut sa le adreseze un mesaj de condoleante. De asemenea, liderul de la Cotroceni le-a transmis urari de sanatate celor cinci cadre militare ranite in aceeasi misiune.

La scurta vreme dupa ce s-a aflat despre tragedia care a lovit, duminica dimineata, un grup de militari romani aflati in misiune in Afganistan, Traian Basescu a transmis condoleante familiei si apropiatilor plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, mort la datorie. „Am aflat cu durere, azi-dimineata, vestea incetarii din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, in timpul unei misiuni de patrula desfasurata duminica, 30 martie a.c, in Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si-a servit tara cu devotament si curaj inscriindu-se, astfel, in randul eroilor care, cu onoare, si-au dat viata servind sub drapelul national. In aceste momente de tristete, imi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin stefan Vulpoiu si transmit sincerele mele condoleante”, suna mesajul presedintelui.

In timpul misiunii in care si-a pierdut viata Constantin Vulpoiu au mai fost raniti alti cinci militari romani – sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru, dupa cum precizeaza MApN. Traian Basescu le-a transmis acestora din urma urari de insanatosire grabnica. „Transmit, de asemenea, multa sanatate militarilor raniti in aceeasi misiune de patrula si doresc sa le asigur pe familiile acestora ca militarii vor primi cele mai bune ingrijiri medicale”, se mai precizeaza in comunicatul Administratiie Prezidentiale.

Plutonierul- major care a pierit, duminica, in Afganistan avea 35 de ani. Era casatorit si acasa il astepta un copil, o fetita. Din pacate, Vulpoiu nu va mai apuca sa isi vada familia. A murit, duminica, in urma unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina in care se aflau el si camarazii sai de arme din Batalionul Manevra dislocat in provincia Zabul. Atacul a avut loc la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala Mescall.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger