AcasăNewsMesajul ministrului Vela cu referire la ziua de 1 mai

Mesajul ministrului Vela cu referire la ziua de 1 mai

După ce a trecut în revistă prevederile noii Ordonanțe militare, cea cu numărul 10, în care sunt prevăzute măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, Marcel Vela a adus în primă fază discuție mult-așteptatele decizii de relaxare a restricțiilor impuse de autorități tocmai pentru a se limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus la nivel național.

„Relaxarea va fi graduală, iar după data 15 trebuie să fim cu atât mai responsabili în ceea ce privește respectarea regulilor”, a punctat ministrul de Interne, înainte de a face referire la data de 1 mai, la vremea frumoasă și faptul că, în acest context, știe că unii se gândesc la „o plimbare în parc sau la concediu”.

În acest context, liberalul făcut apel la latura emotivă a celor care i-au ascultat mesajul. „Este momentul să ne analizăm prioritățile și să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat – sănătatea și protejarea atât a noastră, ca și a celor dragi”, a subliniat Marcel Vela.

Totodată, oficialul guvernamental a pus accent că angajații MAI-ului vor fi la datorie și în perioada ce vine, drept urmare nici vorbă de relaxare. „Sunt sigur ca veți da dovadă în continuare de responsabilitate, de implicare, solidaritate și de patriotism”, și-a încheiat Vela declarația susținută luni seară, la sediul Ministerului de Interne.

Mesajul șefului MAI a venit în contextul în care, în ciuda vremii frumoase și a faptului că se știe că românii obișnuiau să plece din oraș, la mare sau la munte, la începutul celei de-a cincea luni din calendar, în acest an lucrurile nu vor mai arăta la fel, din cauza crizei generate de noul coronavirus.

author avatar
Cristina Stefan
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger