AcasăNewsMesajul lui Victor Ponta de Ziua Nationala: "Avem motive sa fim mandri...

Mesajul lui Victor Ponta de Ziua Nationala: „Avem motive sa fim mandri de locul in care am ajuns azi”

Prim-ministrul Voctor Ponta le-a transmis romanilor un mesaj special de 1 Decembrie, in care a subliniat ca sunt motive pentru a fi mandri de ceea ce inseamna Romania la 95 de ani de la Marea Unire.

„Astazi, de 1 decembrie, imi doresc sa avem intelepciunea celor care, la 1918, au inteles cat de important este sa fim solidari, sa fim uniti intr-o singura natiune. Imi doresc sa privim spre viitor, sa depasim ura si dezbinarea, si sa construim impreuna proiectul de tara care sa ne uneasca, sa ne mobilizeze si sa ne faca din nou sa fim mandri de Romania”, se arata in mesajul transmis de Ponta.

Premierul a precizat ca acum este nevoie de o Romanie puternica, cu institutii eficiente, cu o economie functionala si urmasi demni. „Avem toate motivele sa fim mandri de prezentul nostru, de locul in care am ajuns azi! Trebuie sa fim mandri de toti cei care au ridicat drapelul Romaniei in lume, fie ca vorbim de performeri, sportivi cu mari performante, cercetatori sau inventatori; elevii si studentii olimpici, medaliati la competitii externe sau artisti premiati. Trebuie sa fim mandri de toti acei romani care, sub anonimat, isi fac datoria zilnic pentru tara, fara sa apara in presa – fie ca vorbim de militari, medici, pompieri, politisti sau profesori”, a mai transmis prim-ministrul.

Victor Ponta nu i-a uitat nici pe romanii de peste Prut: „Si, ca un mesaj special, trebuie sa fim mandri ca fratii nostri din Republica Moldova urmeaza acelasi parcurs ca si noi, spre Europa, in care ne vom regasi impreuna in anii urmatori”.

„Indiferent de diversele provocari, Guvernul Romaniei isi va face treaba si nu se va lasa tulburat de scandal, de conflicte interne inutile. Avem datoria sa inaintam pe un drum al unitatii, al constructiei, al unei societati demne si puternice. Inca mai sunt multe de facut, dar sunt convins ca putem privi cu mandrie spre viitor, intr-o Romanie puternica, o Romanie ce-si respecta cetatenii si le ofera un nivel de trai mai bun”, se mai arata in mesajul premierului.

author avatar
Alina Costache
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger