AcasăNewsMesajul lui Traian Basescu, dupa tragedia din Turcia, soldata cu sute de...

Mesajul lui Traian Basescu, dupa tragedia din Turcia, soldata cu sute de morti

Seful statului a adresat un mesaj de condoleante omologului sau de la Ankara, dupa producerea tragediei care a indoliat Turcia.

Traian Basescu si-a exprimat regretul fata de pierderile de vieti omenesti inregistrate ca urmare a exploziei din mina de la Soma. Liderul de la Cotroceni a adresat condoleante, in nume personal, dar si al romanilor, liderului turc, Abdullah Gul, dar si familiilor victimelor tragediei miniere. „Am aflat, cu profunda tristete, vestea tragicului accident minier care a avut loc in estul Turciei, la Soma, in provincia Manisa. Doresc sa exprim, in numele meu personal si al poporului roman, solidaritatea cu poporul turc, cu autoritatile din Turcia si, mai ales, doresc sa transmit un mesaj de condoleante familiilor indurerate ale victimelor”, se arata in mesajul de condoleante semnat de Traian Basescu. Totodata, presedintele si-a exprimat speranta in reusita operatiunilor de salvare, menite sa scoata la suprafata persoanele date inca disparute, in urma producerii exploziei.

Bilantul dramei ce a avut loc, marti seara, intr-o mina din Soma, provincia Manisa, a ajuns la 201 de morti. Mai multe zeci de persoane au fost ranite, iar alte sute sunt date disparute. La fata locului se afla mai multe echipaje de salvatori, care incearca sa aduca la suprafata minerii blocati in subteran.

Citeste si: Doliu national in TURCIA: Peste 200 de morti in urma unei explozii produse intr-o mina (VIDEO)

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger