AcasăNewsMesajul Lamiei Beligan, dupa pierderea tatalui

Mesajul Lamiei Beligan, dupa pierderea tatalui

Lamia Beligan, una dintre cele trei fiice ale marelui artist, o respectata si indragita actrita la randul sau, a facut un anunt adresat celor care l-au apreciat pe tatal sau.

Incepand prin a le multumi „din suflet” celor care sunt alaturi de ea si de familie „in aceste clipe grele”, Lamia Beligan a transmis, prin intermediul unui scurt mesaj postat pe Facebook, faptul ca peste doar cateva ore, Radu Beligan va fi adus la lacasul de cult aflat in imediata apropiere a spitalului cu acelasi nume. „Tatal meu va fi depus maine (vineri-n.r) seara, la orele 20, la biserica Coltea pentru Priveghi, urmand ca sambata dimineata sa isi intalneasca pentru ultima oara publicul iubit in incinta Teatrului National”, a mentionat Lamia Beligan.

Va amintim faptul ca din directia TNB s-a anuntat, in decursul zilei precedente, faptul ca sicriul in care odihneste trupul fara viata al regretatului actor va fi depus, sambata, in intervalul 10-13, in foaierul Salii Mari a Teatrului National, astfel ca toti cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu sa poata trece pe la capataiul Maestrului. Radu Beligan va fi condus, in aceeasi zi, pe drumul fara de intoarcere, urmand ca inmormantarea sa aiba loc la Cimitirul Bellu.

La 97 de ani, intr-o trista zi de miercuri, dupa pranz, marele actor a parasit scena vietii, lasand in urma sa o familie si colegi indurerati. Si multi spectatori tristi, dar in acelasi timp recunoscatori. Si spunem asta pentru ca, in decursul celor peste 75 de ani de cariera, Radu Beligan a oferit fiecaruia dintre privitorii rolurilor pe care le-a interpretat ocazia sa intrevada marea sa dragoste pentru tot ceea ce inseamna teatru si profesia de actor.

sursa foto: observator.ro

author avatar
Cristina Stefan
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger