AcasăNewsMesajul de Paști al Patriarhului Daniel: Să oferim lumină, pace și bucurie,...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: Să oferim lumină, pace și bucurie, mai ales celor săraci și bolnavi, întristați și singuri – VIDEO

sursa foto: europafm.ro

Ne apropiem tot mai mult de sărbătoarea Sfintelor Paști, iar credincioșii ortodocși se pregătesc pentru a primi, în noaptea de Înviere, lumină de la bisericile la care vor merge pentru a asista la slujbă, alături de oamenii dragi din familie.

În Joia Mare, s-a aflat ce mesaj a ales să transmită, în acest an, Patriarhul Daniel cu ocazia Învierii Domnului (Sfintele Paști). „Sărbătoarea Sfintelor Paști luminează toată viața Bisericii și a fiecărui creștin”, menționează Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române într-un mesaj video.

Patriarhul Daniel: „Toate se îndreaptă spre lumina vieții veșnice din Împărăția lui Dumnezeu”

În noaptea de Paști cântăm: Acum toate s-au umplut de lumină, și cerul și pământul și cele dedesubt. Aceasta înseamnă acum toate cele create s-au umplut de înțelesul lor ultim. Toate se îndreaptă spre lumina vieții veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. De ce? Pentru că Hristos cel răstignit și înviat a biruit păcatul, iadul și moartea, dăruind lumii viață veșnică, netrecătoare.

Așadar, sărbătoarea Sfintelor Paști luminează toată viața Bisericii și a fiecărui creștin, deoarece, prin botez, pocăință, Euharistie și milostenie, ne unim cu Hristos cel răstignit și înviat, biruitorul morții”, a transmis Patriarhul Daniel.

În același mesaj, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române poate fi auzit spunând că „Sărbătoarea Sfintelor Paști ne cheamă astăzi să oferim celor din jurul nostru lumină, pace și bucurie, mai ales celor săraci și bolnavi, întristați și singuri, refugiați și înstrăinați”.

„Vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!” – și-a încheiat Patriarhul Daniel mesajul transmis cu ocazia Sfintelor Paști.

164 afisari

4 COMENTARII

  1. Vorbe goale,Inalt Prea Sfintite.Cand vorbeste Banescu in numele Dumneavoastra doar da apa la moara unor jigodii fara de Domnezeu ca cel de mai sus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger