AcasăNewsMesajele presedintelui si ministrului Culturii, dupa disparitia dintre cei vii a actorului...

Mesajele presedintelui si ministrului Culturii, dupa disparitia dintre cei vii a actorului Mircea Albulescu

Mircea Albulescu (foto: captura video Antena 2)

Continua sa apara reactii la vestea neagra a pierderii unuia dintre cei mai mari actori ai neamului: Mircea Albulescu.

Mircea Albulescu (foto: captura video Antena 2)

Prin intermediul retelei de socializare Facebook, atat seful statului, cat si reprezentanti ai Guvernului au transmis mesaje prin care isi exprima regretul fata de plecarea la Ceruri a actorului, scriitorului si profesorului universitar, care a murit la primele ore ale acestei zile, la varsta de 81 de ani, rapus de probleme cardiace.

„Mircea Albulescu va ramane pentru totdeauna in sufletul nostru ca un mare actor, unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului si filmului romanesc. Viata sa artistica a fost o lectie de maiestrie si pasiune. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a transmis Presedintele Iohannis.

O reactie a venit si din directia Ministerului Culturii. „Disparitia dintre noi a actorului si profesorului Mircea Albulescu este o pierdere irecuperabila pentru teatrul, cinematografia si cultura romana”, considera reprezentantii institutiei.

La randul sau, seful Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu, a transmis un mesaj de condoleante, prin intermediul aceleiasi retele de socializare. „Sunt indurerat de moartea lui Mircea Albulescu si exprim condoleante familiei si apropiatilor. Disparitia dintre noi a actorului, publicistului, poetului si profesorului Mircea Albulescu este o pierdere ireparabila pentru artele si cultura romana. Numeroasele roluri din filme si de pe scenele de teatru ii vor pastra memoria vie, ramanand un reper al teatrului romanesc din secolul al XX-lea”, noteaza ministrul.

Plecarea dintre cei vii a lui Albulescu fost deplansa si de colegii de breasla ai marelui actor, care, la randul lor, s-au declarat indurerati de vestea care a indoliat lumea artistica romaneasca.

[youtueb]ZaNjGmVTAAI[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger