AcasăNewsMesaje Ro-Alert emise în România, din cauza războiului din Ucraina. Rușii au...

Mesaje Ro-Alert emise în România, din cauza războiului din Ucraina. Rușii au atacat cu drone lângă Marea Neagră (VIDEO)

Locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje Ro-Alert, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce Rusia a atacat cu drone lângă Marea Neagră.

Alarma de atac aerian a durat şase ore, iar locuitorii din Tulcea şi Galaţi au primit mai multe mesaje Ro-Alert prin care erau avertizaţi să nu iasă din case.

ISU a emis trei mesaje Ro-Alert

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că în cursul nopţii trecute, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis trei mesaje RO-Alert pentru localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea prin care a informat populaţia că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian.

Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, de către structurile naţionale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca ţintă obiective din apropierea graniţei de pe teritoriul ucrainean.

Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populaţiei cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea.

Ei au adăugat că în cursul nopţii trecute au fost şapte apeluri la numărul unic de urgenţă 112 prin care apelanţii au solicitat informaţii în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

Trei oameni răniţi la Ismail

Ucraina a făcut bilanțul atacurilor cu drone de la granița cu România. Trei oameni au fost răniți în orașul dunărean Ismail. De asemenea, utilaje din port, drumuri, camioane și mașini au fost avariate de explozii.

Bucăți din dronele rusești doborâte au căzut peste o casă și au provocat un incendiu, a spus un oficial local. Rușii au vizat porturile ucrainene Ismail și Reni cu un val de drone. Aparatele de zbor au fost distruse înainte să își atingă ținta.

Una dintre drone a fost distrusă chiar deasupra mării. Potrivit aviației ucrainene, dronele au venit din Crimeea.

author avatar
Andrei Ștefan
176 afisari

2 COMENTARII

  1. Bagati lumea in sperieti cu prostia voastra de ROalert. Scoateti ba de pe telefoane aberatia aia care nu va e de folos cu nimic.

  2. Sigur ca da , trebuie sa intram in razboi , nu se mai poate ! o cautam cu lumanarea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger