AcasăNewsMesaje de la Cotroceni şi Guvern pentru pompieri

Mesaje de la Cotroceni şi Guvern pentru pompieri

pompieriAlertă la Spitalul Județean Târgu Jiu! Explozie urmată de un incendiu. Există victime

Cum se întâmplă fiecare an, pe 13 septembrie, şi în această zi de vineri sunt sărbătoriţi în mod special salvatorii care îşi riscă vieţile în lupta cu flăcările şi alte pericole, dat fiind faptul că e Ziua Pompierilor din România.

Astfel că atât preşedintele, cât şi premierul au ales să adreseze public mesaje destinate lucrătorilor din această branşă a salvatorilor, din care nu a lipsit clasica urare de „La mulţi ani!”. ”Pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei noastre, cât și în lupta de zi cu zi împotriva calamităților și dezastrelor naturale. Prin profesionalismul și devotamentul dovedite în îndeplinirea misiunilor, sunteți continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care s-au jertfit pentru libertatea naţiunii române. Datorită curajului și spiritului de sacrificiu de care dați dovadă la datorie, reprezentați un important factor de securitate în cadrul comunităților românești, beneficiind de încrederea populației. În această zi aniversară, îmi exprim aprecierea pentru întreaga dumneavoastră activitate și vă îndemn să rămâneți, în continuare, în serviciul semenilor voștri”, a transmis, între altele, Klaus Iohannis.

La rândul ei, şefa Guvernului, Viorica Dăncilă, a notat în mesajul său că ”13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciați și îndrăgiți angajați ai sistemului public: pompierii. Lumea, în general, dar și România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situații de urgență, iar dumneavoastră sunteți mereu în mijlocul acțiunii, ca salvatori. În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință. (…) V-ați luat angajamentul pentru un prezent stabil și un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalți la adăpost, în vremuri tulburi și în situații neprevăzute. Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați”.

312 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa va ajute Dumnezeu sa nu mai aveti nimic in tara asta numai POMPIERI si aia de la tara… super-imbecilizati! si sa va conduca pe noi culmi de progress si civilizatie! Sa fiti ROSII si cu secera si ciocanul stilizata pe uniforma prin doua linii galbene!

  2. Mai bine ai decora daca sunt asa eroi. Daca vrea sa vada eroi plavanu sa mearga la Kabul. Nu sa nu stie pe unde sa intre sau sa sparga a doua usa la Colectiv sau sa fie decorati ca au stins focul. Nu poti fi decorat dupa ce a ars padurea. Esti decorat dupa ce salvezi padurea sa fie arsa in intregime… E ca si cum ai decora armata romana ca ne-a predat tara la cheie lui Satalin…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger