AcasăNewsMersul Trenurilor 2012-2013 (CFR Calatori) intra in vigoare pe 9 decembrie. Afla...

Mersul Trenurilor 2012-2013 (CFR Calatori) intra in vigoare pe 9 decembrie. Afla detalii!

CFR Calatori: Mersul Trenurilor 2012-2013 (foto: gazetadecluj.ro)

Daca aveti in plan sa calatoriti in urmatoarea perioada, aflati ca incepand de duminica, 9 decembrie, intra in vigoare Noul Mers al Trenurilor, valabil pana la sfarsitul lui 2013, informeaza CFR Calatori.

Mersul Trenurilor 2012-2013 intra in vigoare pe 9 decembrie (foto: gazetadecluj.ro)

Compania a anuntat ca pe anumite rute trenurile vor fi suplimentate, dar si ca in unele cazuri orarul de circulatie a garniturilor se modifica. Astfel, conform noului plan de Mers al Trenurilor 2012-2013, care intra in vigoare duminica, 9 decembrie, vor circula zilnic 1378 de trenuri, cu 60 mai multe decat in perioada 2011-2012, potrivit unui comunicat al CFR Calatori.

Daca doriti sa calatoriti in afara tarii, in Noul Mers al Trenurilor au fost introduse doua  trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmatiei.

In cazul trenurilor care circula in regim intern „s-a implementat mersul de tren cadentat, pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare au permis acest lucru si unde traficul de calatori este cu preponderenta de naveta”, respectiv: Bucuresti Nord- Rosiori, Rosiori – Craiova, Constanta – Mangalia, Bucuresti Nord – Ploiesti, Ploiesti Sud – Urziceni, Buzau – Marasesti, Iasi – Ungheni Prut.  Masura este menita sa asigure legaturi frecvente intre marile orase ale tarii si capitalele de judet.

Totodata, CFR Calatori a anuntat ca pe parcursul anului urmator vor continua lucrarile de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean, acest lucru implicand o reducere a circulatiei trenurilor in zona. Compania de cale ferata informeaza calatorii ca in 2013 se vor deschide noi santiere de lucru pentru reabilitarea podurilor peste Dunare, pe tronsonul Fetesti-Saligni, si a tronsoanelor de cale ferata Curtici – Simeria, Simeria – Coslariu si Coslariu – Sighisoara. Inceperea lucrarilor va duce la modificarea orarului de circulatie, dar si a rutelor unor trenuri care merg pe aceste tronsoane.

CFR Calatori va mentine si in 2013 sistemul de reduceri la transportul feroviar, atat in traficul intern cat si in cel international – Minigrup 2-5, biletul dus-intors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, reduceri la cumpararea online, reduceri la cumparara cu anticipatie sau cardul TrenPlus.

5.667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger