AcasăNewsMerkel tot trage spre Putin

Merkel tot trage spre Putin

Angela Merkel a declarat că va depune eforturi în continuare pentru o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia, în pofida atacurilor cibernetice, care nu uşurează acest demers. Publicaţia Der Spiegel a relatat recent că Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU) pare să fi intrat în posesia mai multor e-mailuri ale biroului parlamentar al cancelarului în urma unui atac cibernetic comis în 2015 împotriva parlamentului german.

„Mă voi strădui pentru bune relaţii cu Rusia întrucât cred că există toate motivele pentru a continua eforturile noastre diplomatice, dar astfel de lucruri nu ne fac munca mai uşoară”, a declarat Merkel într-un discurs rostit în Bundestag.  Ea a spus că are „dovezi” despre tentative „scandaloase” de atacuri cibernetice ruseşti care au vizat cancelaria germană:  „Pot spune sincer că aceasta îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relaţii cu Rusia, iar, pe de altă parte, există dovezi tangibile că forţele ruse fac aşa ceva”. “Merkel și Putin nu sunt prieteni, dar sunt parteneri”, comenta DW. Şi în chestiuni economice şi în chestiuni politice. “În ciuda sancţiunilor instituite de UE împotriva Rusiei, în ciuda uciderii unui cetăţean rus la Berlin, în ciuda anexării Crimeei şi a războiului din Donbas. În ciuda tuturor divergenţelor politice, cei doi lideri par să fie astăzi mai apropiaţi decât oricând. Aceasta fiindcă Merkel are nevoie de Putin, Europa are nevoie de Rusia”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
440 afisari

4 COMENTARII

  1. Desi USA si Rusia au sarbatorit separat 75 de ani de la Victoria….retragerea gorbaciovista nu a fost decat relansarea bataliei Berlinului prin calul troian Angela Merkel. Cat timp Angela Merkel conduce Berlinul ,joc de glezne pana la aparitia unei perechi gen Truman+Eisenhower la varful USA. Altfel…

  2. Adevarul.ro , azi , 13 mai 2020 , ora 17:46, articol de Ioan Gaidau : ” Merkel , IESIRE DURA LA ADRESA RUSIEI .Cancelarul german afirma ca DETINE PROBE despre atacuri cibernetice SCANDALOASE si promite un raspuns . ” In fiecare zi incerc sa am cele mai bune relatii cu Rusia iar pe de alta parte EXISTA PROBE tangibile ca fortele ruse fac acest lucru ”. Suspectul este Dmitri Badin , cetatean rus de 29 de ani , cautat de autoritatile americane pentru atacurile cibernetice care au avut drept tinta e-mailurile dintre Hillary Clinton si Partidul Democrat in 2016 in SUA ”. Cat de curand Germania o sa trimita Rusiei un mesaj de genul ” Keep your gas. Were using only regenerable resources ”.

  3. Fotografia celor doi face cît o mie de cuvinte! Ce priviri prefacute și perverse..Traiasca prietenia germano rusă,de la Ribentropp&molotov,Stalin &Hitler și pînă azi la Angela&Putin II.Ca primu a mierlit..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger