AcasăNewsMerkel: Problema emigrantilor, mai dificila ca situatia Greciei sau stabilitatea euro

Merkel: Problema emigrantilor, mai dificila ca situatia Greciei sau stabilitatea euro

Germania este prima destinatie a emigrantilor in Europa iar autoritatile sunt coplesite de cererile de azil

Cancelarul germaniei a cerut ”o politica europeana comuna” in problema emigratiei in UE, confruntata cu o criza umanitara fara predecent.

Germania este prima destinatie a emigrantilor in Europa iar autoritatile sunt coplesite de cererile de azil

Angela Merkel a estimat ca problema refugiatilor si a azilului ar putea da batai de cap europenilor mai mult decat situatia economica a Greciei sau stabilitatea monedei europene, informeaza AFP, pe fondul unui apel de urgenta al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR) in fata afluxului de refugiati pe continent, calificand situatia drept ”cea mai mare criza in domeniu dupa cel de-al doilea razboi mondial”. ”Problema modului cum gestionam aceasta criza (…) ne va ocupa mai mult decat problema Greciei sau stabilitatea monedei euro”, a spus Merkel pe postul ZDF. ”Avem nevoie de o politica comuna europeana in materie de azil”, a insistat cancelarul , in conditiile in care in Germania numarul solicitantilor de azil ar putea depasi in acest an cifra de 600.000 de persoane. Merkel a condamnat si atacurile rasiste impotriva refugiatilor, al caror numar a crescut la 200 de la inceputul anului. ”Nu este demn de tara noastra”, a spus cancelarul german. Germania  figureaza ca prima destinatie europeana pentru emigranti, autoritatile fiind coplesite, ”o situatie deloc satisfacatoare”, a estimat Merkel, care spera ca o lista cu tarile asa zise ”sigure”, unde emigrantii sa nu fie persecutati, sa fie intocmita la nivel european. Printre emigrantii care sosesc in Germania sunt si numerosi cetateni din Balcani care nu pot obtine statutul de solicitanti de azil si care cauta doar un trai mai bun. Germania cauta la ora actuala sa accelereze procedurile pentru acestia pentru a se consacra refugiatilor sirieni, irakieni si afgani. Tematica azilului ”ar putea fi viitorul proiect european in cadrul caruia vom vedea daca suntem capabili sa actionam impreuna”, a pledat Angela Merkel. HCR a calificat ”absolut rusinoasa” situatia emigrantilor si refugiatilor care debarca in masa in Grecia sau Italia, via Metiderana.

Donald Trump promite sa expulzeze milioane de clandestini

Pornit in razboi impotriva emigratiei clandestine, candidatul republican la Casa Alba a promis ca va expulza ”milioane de clandestini” in caz ca va castiga postul de presedinte SUA, a informat, ieri, The Washington Post. ”Nu vom separa familiile, dar ei (emigrantii) vor fi obligati sa plece”, a spus Trump, noteaza RIA Novosti. Potrivit acestuia, aceasta politica urmareste salvarea suveranitatii SUA. Totusi, emigrantii care au dovedit a fi ”buni muncitori” vor putea reveni repede in Statele Unite.

author avatar
Tudor Borcea
511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger