AcasăNewsMerkel, la Chisinau cu o armata de oameni de afaceri

Merkel, la Chisinau cu o armata de oameni de afaceri

Filat a impresionat-o pe Mekel cu portul national

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a intampinat-o pe Angela Merkel la aeroport cu paine si sare, dar cancelarul german a venit pentru afaceri serioase.

Filat a impresionat-o pe Mekel cu portul national

Moldovenii i-au netezit drumul Angelei de la aeroport spre resedinta de stat, la propriu, astupand toate gaurile din asfalt.

Un viitor european

Se asteapta in schimb ca liderul german sa le netezeasca drumul spre UE. Cei 200 de adolescenti adusi de la Liceele „Spiru Haret“, „Gheorghe Asachi“ si „Nicolai Gogol“ din Chisinau, ca sa o intampine, aveau menirea de a transmite cancelarului german ca trecutul a fost cum a fost, dar copiilor le trebuie un viitor mai bun, un viitor european. Dupa o intrevedere privata cu premierul moldovean, Angela Merkel a declarat, intr-o conferinta de presa comuna, ca primii pasi pe parcursul european au fost facuti. „Ati format o coalitie, ati ales un presedinte, iar odata cu aceasta s-a imbunatatit si capacitatea statului moldovean“, i-a incurajat cancelarul german. Mai trebuie ca Guvernul de la Chisinau sa finalizeze negocierile in cadrul Acordului de Asociere si de Liber Schimb, dar si sa implementeze planul de Actiuni de Liberalizare a Regimului de Vize.

La conflictul transnistrean se mai lucreaza

In ce priveste conflictul transnistrean, oficialul de la Berlin a dat asigurari ca problema este in continuare pe agenda UE. „Lucram in continuare. Europa nu trebuie sa uite acest lucru impreuna cu SUA, Rusia si Ucraina. Este important sa se implice“, a subliniat Angela Merkel, despre care presa din Moldova scria ca a „pactizat” cu rusii pentru „o solutie federala”. Sefa Guvernului s-a insufletit insa cand a venit vorba de relatiile bilaterale. „Avem relatii excelente si, ca dovada in acest sens, sunt insotita de numerosi oameni de afaceri”.

author avatar
Adina Mutar
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger