AcasăNewsMerkel l-a demis pe Berlusconi ca sa salveze euro

Merkel l-a demis pe Berlusconi ca sa salveze euro

Angela Merkel

O veste surpinzatoare pune pe jar relatiile oarecum tensionate dintre Germania si Italia. Potrivit presei americane, Merkel i-ar fi cerut presedintelui italian Giorgio Napoletano sa-l demita pe premierul Silvio Berlusconi.

Putere. Angela Merkel a cerut prin telefon demiterea lui Berlusconi

Potrivit Wall Street Journal, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-ar fi telefonat în octombrie preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, cerandu-i sa il inlocuiasca pe premierul Silvio Berlusconi, care a demisionat pe 12 noiembrie. „Trebuie sa schimbati premierul pentru salvarea monedei euro”, i-ar fi spus Angela Merkel lui Giorgio Napolitano.

Merkel i-a explicat presedintelui italian ca eforturile pentru atingerea tintei de deficit sunt apreciabile, dar ca sunt  necesare reforme mai agresive pentru relansarea cresterii. „Sunt ingrijorata, nu cred ca Berlusconi este suficient de puternic pentru a aplica aceste reforme”, a avertizat Merkel.

Reamintim ca Silvio Bersluconi a demisionat pe 12 noiembrie din functia de prim-ministru, in urma iminentei intrarii Italiei in incapacitate de plata.  Ziarul italian La Repubblica a publicat informatile aparute in presa americana, iar reactiile nu au intarziat sa apara. „Speram ca aceste informatii vor fi dezmintite. In caz contrar, ne vom face o idee clara despre autonomia si libertatea din Italia.”, a precizat purtatoarea de cuvant a partidului lui Berlusconi (PdL), Daniele Capezzone. La randul sau, colegii de partid ai fostului premier au luat pozitie.  „Daca aceste dezvaluiri vor fi confirmate, va fi un fapt foarte grav. Nu suntem o colonie germana. Tratatele europene nu prevad ingerinte ale unui stat in afacerile interne ale altuia”, a avertizat Melania Rizzoli, deputata PdL.

author avatar
Arpad Dobre
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger