AcasăNewsMerkel: FMI si BM trebuie reformate

Merkel: FMI si BM trebuie reformate

Cancelarul german Angela Merkel a sustinut, ieri, ca organizatiile globale precum Fondul Monetar International si Banca Mondiala trebuie reformate.

Merkel a apreciat ca reformarea ar ajuta la restabilirea increderii in sistemul financiar global, aparand multilateralismul drept garant al conceptului castig-castig (win – win). „De mult timp, tarile emergente precum China si India au influentat, intr-un mod foarte puternic, economia mondiala, iar cand unui sistem existent ii ia prea mult timp pentru a reactiona, consecintele sunt ca alti (tari) se remarca prin noi institutii”, a spus Merkel, in cadrul unui discurs, tinut la Davos.

Cancelarul german a mai sustinut ca lumea vestica trebuie sa se impotriveasca actualelor tendinte de fragmentare a arhitecturii internationale. „Cred ca ar trebuie sa intelegem interesul nostru national intr-o maniera in care ne gandim la interesul celorlalti si din acel punct sa cream situatiile castig-castig care sunt preconditiile pentru multilateralism”, a adaugat Merkel.

author avatar
Andrei Coman
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger