AcasăNewsMerkel, femeia adorata de presedintii Frantei

Merkel, femeia adorata de presedintii Frantei

Berlin, 2017: Conform traditiei, Macron a vizitat-o pe Doamna de Fier a Germaniei

Emmanuel Macron a facut prima vizita la Berlin, in calitate de sef al statului, pentru a o intalni pe Angela Merkel. Pentru cancelarul Germaniei, Macron este al patrulea presedinte al Frantei care-i sta alaturi, dupa primul ei mandat de cancelar, in 2005.

Berlin 2017 Conform traditiei Macron a vizitat o pe Doamna de Fier a Germaniei

Cu Merkel fostul presedinte francez Francois Hollande a luat dineul sau oficial de adio , si tot cu Angela Merkel noul presedinte din Hexagon si-a inceput prima deplasare in strainatate ca locatar la Elysee. La Berlin, unde cei doi au convenit sa lucreze imediat pe proiecte comune pe termen scurt, sa aprofundeze conceptul Uniunii Europene in scopul de a inlatura populismul, sa modifice tratatele europene pentru a reforma zona euro si Uniunea. ”Nu putem ramane la Brexit”, au declarat cei doi.

Elysee noiembrie 2005 Dupa alegerea in functia de cancelar Merkel este primita cu multa caldura de presedintele Jacques Chirac

Dar Angela Merkel a incarnat, de 12 ani, poate cel mai bine versiunea moderna a cuplului politic franco-german. La fel ca in istorica fotografie in care fostul cancelar Helmut Kohl ii strange mana fostului omolog francez Francois Mitterand, Merkel si-a multiplicat imaginea puternica ce caracterizeaza relatiile dintre aceste doua tari europene.

Berlusconi: Macron e baiat bun iar maica-sa arata bine

Presedintele Forza Italia nu a scapat prilejul sa se adreseze simpatizantilor cu privire la victoria lui Emmanuel Macron la Elysee.

Elysee, august 2016: In fata crizei economice, Merkel face corp comun cu Sarkozy

In timp ce ”Cavaliere” explica ca Emmanuel a fost ales pentru a stopa nationalismul lui Marine Le Pen, el l-a calificat pe noul presedinte al Frantei drept ”un baiat frumos de 39 de ani, cu o bogata experienta in domeniu dar mai ales cu o mama  frumoasa care arata bine si care l-a luat sub aripa sa de cand nu era decat un copil”. Incantata de ”gluma ” audienta l-a aplaudat mai ales ca Berlusconi nu a pronuntat numele Brigitte Trogneux.

Elysee ianuarie 2015 Mama Merkel isi aseaza fruntea pe umarul lui Francois Hollande dupa atentatele teroriste ce au ingrozit Franta

Si cu ocazia alegerii lui Barack Obama, Berlusconi a elogiat momentul, calificandu-l pe presedintele SUA drept ”tanar, frumos si bronzat”.

author avatar
Tudor Borcea
504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger