AcasăNewsMerkel avertizeaza asupra unei posibile confruntari armate in Balcani

Merkel avertizeaza asupra unei posibile confruntari armate in Balcani

Exista deja in tarile din estul Balcanilor tensiuni si ”nu doresc sa apara acolo confruntari militare”, a declarat luni seara Angela Merkel in cadrul unei intalniri a Uniunii Crestin Democrate (CDU) la Darmstadt (estul tarii), informea ieri mass-media germana citata de Belga.

Cancelarul german nu vrea ca problema emigrantilor sa detoneze noi conflicte regionale

Numerosi experti au avertizat in repetate randuri ca, daca Germania, principala destinatie a emigrantilor, in special a celor care fug de razboiul devastator din Siria, isi va inchide granitele cu Austria, tarile din Balcani prin care trec emigranti si refugiati vor face la fel. Uniunea Europeana a anuntat, la sfarsitul lunii trecute, crearea a 100.000 de locuri de primire pentru refugiati in Grecia si in Balcani pentru a restrange criza migratorie din Europa, in conditiile in care tensiuni au aparut deja in ultimele luni  intre Slovenia, Croatia, Serbia si Ungaria in jurul gestionarii tranzitului a zeci si zeci de mii de oameni. Angela Merkel, aparand politica Berlinului in problema emigratiei, a avertizat astfel, luni, cu privire la o situatie care s-ar putea degrada extrem de rapid, denuntand si demersul Ungariei de a ridica un gard impotriva emigrantilor, acestia din urma incercand sa-si continue drumul prin Croatia, Slovenia dar si Romania. ”Nu doresc noi conflicte in Balcani”, a spus Merkel. In Germania, chestiunea refugiatilor divizeaza coalitia conservatori/sociali-democrati aflata la putere, care nu a ajuns, duminica, la un acord, conservatorii bavarezi (CSU) estimand ca Germania trebuie sa accepte un numar mai mic de refugiati, in conditiile in care autoritatile se asteapta la un numar intre 800 de mii si un milion de persoane solicitante de azil pana la sfarsitul anului. O noua runda de negocieri este prevazuta maine, mai ales cu privire la crearea, ceruta de conservatori, a ”zonelor de tranzit” la frontiera germano-austriaca pentru a accelera examinarea dosarelor si a expulzarilor, o idee respinsa de partidul social-democrat (SPD). ”Vom continua sa negociem”, a spus Merkel, in eventualitatea ca si aceasta reuniune se va termina fara rezultat.

Acord franco-britanic impotriva retelelor de traficanti

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, si omologul sau britanic, Theresa May, au semnat luni la Londra un acord de intarire a cooperarii politienesti vizand destructurarea retelelor de calauze din cadrul traficului de emigranti, informeaza Afp. Cei doi ministri s-au referit la ”destructurarea filierelor de-o parte si de alta a Canalului Manecii, in majoritatea cazurilor fiind vorba de unele si aceleasi”, 26 fiind deja anihilate la Calais , de la inceputul anului.

author avatar
Tudor Borcea
945 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger