AcasăNewsMerkel a biruit, grecii au luat foc

Merkel a biruit, grecii au luat foc

Deputatii germani au votat in mare majoritate planul de extindere a Fondului European de Salvare (FESF), spre usurarea Angelei Merkel.

Imediat ce anuntul a fost facut, euro s-a apreciat in fata dolarului,  prilej pentru analistii americani sa constate ca „circul ambulant al crizei europene merge mai departe” (CNBS). 523 de parlamentari au votat pentru, 85 impotriva si trei abtineri, ceea ce i-a dat apa la moara cancelarului german, care a sustinut intotdeauna ca va avea majoritate la vot. Discursurile s-au axat pe rolul decisiv al Germaniei in rezolvarea crizei si salvarea Greciei.

Ministrul elen de Finante blocat de protestari

Cu cat vestile par mai bune pentru salvarea Greciei de la incapacitate de plata, cu atat se infierbanta protestatrii. Sediul Ministerului grec de Finante a fost blocat de manifestanti  inainte de inceperea negocierilor cu reprezentantii troicii, Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana (UE) si Banca Centrala Europeana (BCE). Chiar angajatii ministerului au tipat in gura mare: „Luati-va imprumutul si plecati”, „Troica, jos labele de pe Grecia”! Protestatarii au blocat si alte ministere: de Interne, al Justitie, al  Muncii, Sanatatii si Agriculturii.

author avatar
National
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger