AcasăNewsMergi la Camera de Gardă? Trebuie să dai bani şi la stat!...

Mergi la Camera de Gardă? Trebuie să dai bani şi la stat! Pacienţii puşi să plătească la „Urgenţe”

Legea Sănătăţii s-a înăsprit, iar doctorii vă pot obliga să plătiţi serviciile medicale la stat, dacă vă prezentaţi la Camera de Gardă. Totuşi, există anumite situaţii în care acest lucru se poate întâmpla.

Dacă mergeți la camera de gardă și nu sunteți un caz de urgență ori nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, aţi putea plăti pentru seriviciile medicale pe care le solicitaţi acolo.

30% din cei care vin la UPU nu sunt „urgenţe”

Potrivit statisticilor, cel puțin 30% dintre cei care vin în unitatățile de primiri urgențe ale spitalelor din țara noastră nu constituie de fapt o urgență. Oamenii preferă să vină la spital pentru orice fel de consultație, în loc să meargă la medicul de familie așa cum ar trebui.

Pentru a descuraja acest obicei, spitalele au introdus consultațiile „la cerere”, care trebuie plătite de pacienți. Banii obținuți în acest fel sunt investiți în cumpărarea de aparatură medicală sau în diverse alte lucruri necesare spitalului.

Cine plăteşte la Spitalul Victor Babeș?

De exemplu, Spitalul Victor Babeș din București. Acesta nu reprezintă o unitate de urgență. Aici sunt decontate doar internarea continuă și spitalizarea de zi, care se face pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Restul pacienților sunt puși să plătească.

Aceste informații apar pe afișele din camera de gardă. Și nu este singurul spital în care a fost luată o astfel de decizie. Situația se schimbă în cazul instituțiilor sanitare care au unități de primiri urgențe. Acolo nu se percep taxe, însă medicii spun că sunt supraîncărcați.

Medicii susțin că situațiile în care pacienți fără afecțiuni urgente se prezintă la camera de gardă sunt foarte dese. Mai mult, unii dintre aceștia solicită ca ambulanța să-i transporte la spital chiar dacă acest lucru nu este justificat de starea lor de sănătate.

author avatar
Andrei Ștefan
1.095 afisari

10 COMENTARII

  1. Wow!
    Pe vremea lui Ceasca nu se platea nimic si toti oamenii aveau asigurate urgentele dar si alte cazuri de tratamente in caz de imbolnavire GRATIS. Sa nu mai zic ca medicii de familie faceau vizite lunar la domiciliul gravidelor , a bolnavilor cronici a familiilor cu copii etc Azi si ,la medicul de familie mergi doar cu progamare . O sa-mi fac o programare cand ma simt bine si cand nu .
    Si mai comenteaza unii ca era rau inainte de 89………..loc de munca asigurat, locuinta pt fiecare familie gratis invatamant si sistem sanitar gratis etc Acu e f f ”bine” ne ajuta NATO si UE este? Este!

    • Mai taci din gura!
      Ai trait atunci sa sti cum.se faceau 20 de injectii cu o singura seringa? La.stomatolog, la fel ?Ca nu erau…bani?.Cati au facut Hepatita din asta si au.murit, ai aflat?
      Ca asistentele erau obligate sa cumpere” spirt” si vata (care NU SE GASEAU la farmacie) ca sa faca injectii, ca nu erau bani? Fara vata, stii ce faceau femeile, situatie inumana? Ca unele asistente se saturasera si mai stergeau pielea si cu apa….distilata?
      Ca nu primeai casa gratis decat daca erai prim secretar PCR? Ca faceau credite la CEC amarastenii, pe 25 de ani sa plateasca doua camere de pitici, la bloc?

    • Băsescu, mare patriot și iubitor de români cum era, a încercat să privatizeze sistemul sanitar românesc, o dată, dintr-o dată și bine. Adică să nu mai fie nimic gratuit în sistemul nostru sanitar. Nici consultații, nici medicamente nici proceduri medicale. Ca-n America. Ai asigurare îți pui dinții și mănânci, dacă nu, bei apă. Cetățenii României nu au fost de acord și s-au supărat. Drept urmare s-a hotărât ca privatizarea sistemului sanitar să se facă indiferent de ce vor cetățenii, dar încetul cu încetul ca să nu se prindă fraierii. Când se vor prinde, deja totul e vândut străinilor. Totul în sănătate s-a scumpit încetul cu încetul și se scumpește astfel încât cetățeanului să-i convină mai mult să-și facă asigurare privată de sănătate. Dacă are cu ce să o plătească. Dacă nu, bea apă. Rahila e la fel de patriot și de iubitor de români ca și Băsescu și chiar mai mult. Dar Johhanis îi întrece pe toți.

    • De ce trebuie sa treci , bolnav fiind, pe la.medicul de familie care sa iti dea doar o hartie, sa bifeze „consultatie” si sa isi deconteze „consultatia” ? Bani nemunciti.
      Si apoi se vaita Rafila ca nu are bani …

  2. Medicii de familie au program 6 ore pe zi, de luni pana vineri. Daca ai o problema in weekend sau in afara programului medicului, unde te duci ? La camera de garda, nu ai unde. De ce s-au desfiintat policlinicile teritoriale ? Acolo gaseai medic disponibil oricand.De asta se duc toti la urgenta la spitale.

  3. Daca platim CASS de ce sa mai platim si la spital inca o data? Ca ne-am platit deja serviciile de sanatate prin achitarea CASS.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger