AcasăNewsMergem la mare sa ne batem pe scaune

Mergem la mare sa ne batem pe scaune

Plajelele, destinatiile stresului: dai un ban ca sa te calci in picioare

Vine luna iulie, vin si scumpirile pe litoral, dar asta mai  nu deranjeaza pe nimeni, se vede treaba ca turistii nu se mai uita in portofel, ocupati cu batalia pentru un loc pe sezlong. De pilda Mamaia  devine  o cutie cu sardele in care faci slalom printre umbrele, scaune de plaja si saltele -asta da oferta in cea mai scumpa statiune de la Marea Neagra.

Plajelele destinatiile stresului dai un ban ca sa te calci in picioare

Nu-i suficient sa cauti un loc de parcare (o proba dura, barbateasca, 10 lei ora – ce, pe Croazeta e mai ieftin ?), dar numai pe litoralul romanesc vei testa farmecul scularii cu noaptea in cap ca sa ocupi un sezlong cu pozitie buna. Bine ati venit( willkommen) pe plaja unde stau ingramadite randuri-randuri de paturi de lemn sau plastic pana-n buza valurilor- o afacere pentru administratori, o bataie de joc ce functioneaza in fiecare vara in Mamaia, unde preturile bat Dubaiul sau Thailanda. Respecta cineva zona de siguranta de 5 metri intre sezlonguri si mare ? Ei as, si-apoi ce, cu turloaiele in apa si berea pe nisip nici la Monte Carlo nu gasesti. Respecta cineva ocuparea a doar 70% din suprafata locului de plaja inchiriat? Plajele s-au imputinat in ultimii ani, inghitite de Marea Neagra –e cea mai intalnita explicatie pentru a fenta legea.Dar nu-i nimic, romanului ii place sa se calce in picioare pe sub umbrele, o sa vedem in scurt timp sezlonguri supraetajate. Cei mai multi vor sa mearga la mare in lunile iulie si august, perioada de varf a sezonului, cand preturile la cazare pot creste cu pana 20 la suta. “Marea majoritatea a hotelierilor a vandut deja camerele. Cred ca, pentru iulie, vorbim de un procent de ocupare de 100 la suta, pe litoral” de la 1 iulie, ar trebui sa avem hoteluri din cauciuc, sa le intindem, ca sa le dublam capacitatea. (…) Noi romanii vrem sa mergem cand e mai scump, ca e mai multa lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte in extrasezon, ca lumea tot in numar mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem cand e cel mai scump!”, spune Dragos Raducan, vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Pretul unei camere, hotel 5 stele Mamaia, va porni de la 1.000 de lei si poate creste pana la 1.200, 1.300 de lei, in functie de oferta. Tarifele pentru cazarea la un hotel de doua stele vor fi cuprinse intre 150 si 200 de lei pe noapte, iar la unul de trei stele, intre 250 si 350 de lei, pe noapte. In Eforie, Costinesti, Vama Veche sau 2 Mai, tarifele vor varia intre  120 si 180 de lei pe noapte (hotel 2 stele), respectiv 80-100 lei.

author avatar
Andrei Coman
650 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa-i spuna cineva lu Raducan asta cit e de PROST! Că nu vin românii în extrasezon! Păi bă prostule România fiind o colonie vestica, CU F.mulți patroni din vest concediile se dau ca în vest! Adica fraiere coclit numai În luna….AUGUST ! Cum ar putea sa vină în iunie? Dacă concediile se dau după 1 AUGUST?

  2. Sintem muci fartati la turism iar vremea e si mai muci 2 luni pe an de mare/an nici mintea nu ne duce si avem si politicieni corupti. Nu-i compatimiti pe cei ce se inghesuie vin doar in uichend si dorm in masini sau petrec doar in club. Ala nu e turism ci sfarsit de saptamana.Turism fac bulgarii turcii si grecii.

  3. Turism faci atunci cand aduci peste nr de locuitori. Uite Franta are 60 de milioane si aduce 80 mil anual majoritar la Paris. Grecia Turcia aduc 60 de milioane din plaje si istorie. Sua aduc din plaje si hoteluri 80 mil an. Spania cu Maiorca Barsa si ibiza tot in top. Noi cu cei 2 mil nici macar 3 sectoare din B… Coada la sezlong… De ce nu are ursu coada?

  4. Barometru il reprezinta strazile din Eforie prapadul din 2 Mai, Venus, Saturn, Olimp si parte din Neptun.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger