AcasăNewsMercedes Vision Van. Masina de posta a viitorului

Mercedes Vision Van. Masina de posta a viitorului

Asa vor arata cat de curand masinile care ne vor transporta corespondenta. Bine, nu e neaparat vorba despre corespodenta noastra.

Acest concept spectaculos, propus de Mercedes Benz, se numeste Vision Van si implica un mijloc de transport aproape independent. Masina de posta va dispune si de sofer, insa misiunea acestuia va fi destul de simpla. El doar va activa procedura de impartire a coletelor, de distribuirea acestora la adrese urmand sa se ocupe cele doua drone cu care este dotat microbuzul. Transportorul Mercedes nu e doar eficient, ci si inteligent.

Absolut totul este automatizat. Pachetele sunt incarcate pe doua rafturi speciale aflate la interior, operatiunea durand doar 5 minute. Distribuirea se executa la fel, procesul fiind ghidat prin intermediul unui joystick de catre sofer. Livrarea efectiva a coletelor se va face prin intermediul unei trape si va reveni in sarcina dronelor cu care este dotat Vision Van, acestea putand decola direct de pe acoperisul masinii. Mercedes Vision Van este propulsat de un motort electric de 102 cp, avand o autonomie de deplasare de aproape 300 de kilometri. Este constant conectat prin Internet la centrul de control, iar acest lucru permite clientilor sa determine cu exactitate momentul in care va fi facuta livrarea.

author avatar
Mihai Koblenko
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger