AcasăNewsMercedes poate. Noi am închis fabricile. De ce?

Mercedes poate. Noi am închis fabricile. De ce?

În timp ce România s-a grăbit să tragă cortina peste economie, alte state încă luptă să găsească soluții și folosesc toate resursele pentru a se salva de la înec. Germania, de exemplu, i-a trasat colosului Mercedes misiunea de a produce urgent ventilatoare pentru spitalele din țară. La fel a ordonat Donald Trump colosului General Motors. Povestea ce urmează este despre curaj, efort, dorință și mai ales luptă. Pentru lene, lașitate, combinații imobiliare, bateți în geam la Cotroceni!

Inginerii diviziei de Formula 1 a grupului Mercedes au creat un prototip de ventilator în mai puțin de 100 de ore!

Producătorul german de automobile și-a trimis echipa de ingineri să se consulte la Londra cu mari specialiști universitari în domeniul medicinei pentru a realiza un prototip de ventilator care să ajute pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2. Germania vrea să producă în masă (și cât mai rapid) ventilatoare pentru spitalele din țară.

În mai puțin de 100 de ore de muncă, un dispozitiv care pune presiune pe căile respiratorii a fost prezentat și a primit omologarea pentru utilizare din partea Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Regatul Unit! University College London a colaborat la acest proiect.

„Aceste dispozitive vor contribui la salvarea de vieți. Ventilatoarele sunt azi o resursă limitată în sistemul medical, de ele beneficiază doar pacienții cel mai grav afectați”, a declarat profesorul Mervyn Cantareata, consultant la UCL. Ventilatoarele țin deschise căile respiratorii ale pacienților infectați cu noul coronavirus și ajută la creșterea cantității de oxigen care intră în plămâni prin împingerea aerului pe gură și nas într-un ritm continuu.

Profesorul Tim Baker, de la UCL, laudă efortul inginerilor de la Mercedes, care au înțeles foarte repede cum trebuie construit acest ventilator. „Un proces care poate dura ani a fost redus la o chestiune de zile”. La rândul lui, Andy Cowell, directorul executiv al Mercedes-AMG High Performance Powertrains, s-a declarat mândru că producătorul german de motoare a putut participa și ajuta la producerea de ventilatoare „în cel mai rapid interval de timp posibil”.

În urma studiilor clinice efectuate la Londra, și alte echipe de Formula 1 ar putea primi patentul pentru a produce ventilatoare. Se estimează că se pot face până la 1000 de dispozitive pe zi.

Deja un consorțiu format din companii ca Airbus, Ford și BAE Systems a primit comandă de la guvernul britanic să producă urgent peste 10.000 de ventilatoare. Producția va începe în această săptămână.

Tot săptămâna aceasta, în România, Guvernul Orban se pregătește și el. Să plătească șomajul tehnic. Cîțu ne-a liniștit, putem dormi bine: dacă economia intră în criză, țara noastră are deja cel mai tare ventilator – împrumuturi la bănci!

author avatar
Nicholas Cezar
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger