AcasăNewsMercedes, cel mai mare producator de masini premium!

Mercedes, cel mai mare producator de masini premium!

Dominatia de zece ani a principalului rival, BMW, a fost oprita, conform previziunilor, de compania din Stuttgart, care a reusit sa vanda, mai mult, circa 80.000 de limuzine.

Desi BMW a anuntat, la inceputul saptamanii, o crestere de vanzari, la final de an, de 5,2%, adica 2.003.359 automobile, nu a reusit sa depaseasca avansul de 11,3% avut de Mercedes, care a livrat 2.083.888 de unitati. Locul trei a fost adjudecat de o alta companie germana, Audi, cu 1,87 milioane de vehicule.

Reusita Daimler-Benz vine dupa masurile de redresare economica(lansarea de modele noi si, mai ales, noile tehnologii media)incepute de boss-ul Dieter Zetsche, criticat deseori de actionarii companiei pentru motivul ca Mercedes a ramas in urma rivalelor BMW si Audi. In 2016, productia totala Daimler(incluzand si brandul Smart) a fost de 2,23 milioane de automobile.

Si in Romania se munceste pentru realizarea modelelor de lux Mercedes: din 2013, la Sebes, functioneaza o unitate de productie pentru montajul cutiilor de viteze automate.

author avatar
Bogdan Borcea
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger