AcasăNewsMenajeria Opozitiei

Menajeria Opozitiei

Dupa Ludovic Orban, liberalii lui sunt cei mai buni. Si ce daca nu au program?

Cand spui opozitie, mintea iti zboara la partidele care arata puterii unde greseste sau care pot inlocui oricand un guvern neperformant. In egala masura, te mai gandesti si ca inseamna un grup de politicieni care se bat pentru binele cetateanului cu un program mai bun decat al celor aflati temporar la conducere. Niciodata nu te gandesti, insa, ca programul, de fapt,  este unul de divertisment, cu dresuri de gusteri care canta „Zaraza” sau de elefanti care fac placinte poale-n brau. Indiferent ca se numesc PNL, USR, PMP, PLUS sau Pro Romania, partidele opozitiei din Romania au un punct forte in reprezentatie: sa faca deliciul publicului care le urmareste cum evolueaza in manej.

Dupa <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> liberalii lui sunt cei mai buni Si ce daca nu au program

Partidul lui Ponta se pregateste serios pentru ca binele social sa ni se verse in moalele capului cand va ajunge la putere. Nu stie ca asta nu se va intampla niciodata. Pana atunci, dreseaza pitpalacii sa mearga pe bicicleta. Numar de senzatie, caci nimeni nu a vazut asa ceva. Si lista este deschisa.

Bani, bani, bani

Din tribune, de departe cea mai spectaculoasa evolutie se vede a fi cea a liberalilor. E greu de spus daca e vorba de vreo batalie dusa pentru bunastarea romanilor sau de o cafteala golaneasca mascata in lupta de gladiatori. Care cum se prind intre ei se taxeaza cu lovituri la care nici ei nu se asteapta. Nimeni nu stie cat poate rezista in picioare, caci imediat e busit. Era sa scriu Busoi. Singurul program politic pe care au reusit sa il construiasca pana acum este cel al razboiului pentru un loc pe lista la europarlamentare.

Traian Basescu nu realizeaza ca scamatoriile lui nu mai au cautare

Miile de euro ale indemnizatiei de deputat in Palamentul European, fara a socoti alaiul de facilitati fiscale care insumeaza, uneori, si 3.000-4.000 de euro, sunt de natura sa te faca sa-i tragi oricui nu un pumn in ochi, pentru ca se ridica, ci presul de sub picioare. La banii astia, pe cine mai intereseaza ca politica lor este inexistenta?

Ajutor de la Viorica Dancila

Ludovic Orban degeaba incearca sa tina steagul drept. Nu mai are ce, caci, lipsit de simbol, drapelul a ajuns mai degraba o carpa de lustruit pantofii. Marele lider se agata disperat de iesirile publice, e in stare sa convoace conferinte de presa si pentru ca nu curge apa la toaleta, numai sa-l vada lumea. Sa-l vada lumea ca ce? Inca nu a aflat cat este de sarac in idei si in vocabular, inca nu stie ca nu stie. L-a auzit vreodata cineva sa atace o tema serioasa? Nu. Fiecare aparitie a lui este menita sa se agate de orice, sa comenteze nimicuri imbracate in poleiala politica, doar-doar o capta atentia cu ceva. Ma intreb, daca nu ar exista derapajele lingvistice ale Vioricai Dancila, ce ar mai comenta Orban in fata camerelor? Pana la urma, ar trebui sa-i fie recunoscutor premierului ca, in felul asta, ii ajuta pe liberali sa mai deschida si ei gura.

Dresura politica

Daca ar fi dupa mine, cei mai aplaudati din menajerie par a fi oamenii din partidul nascocit de Traian Basescu. Nu au cu ce sa se impuna, nu stiu sa-si dreseze nici macar cuvintele, darmite ideile. In schimb, ca la orice spectacol de circ, lumea aplauda la final, cand se scot animalele din arena. Naivii astia cred, insa, ca ei sunt cei aplaudati.

Andrei Caramitru biet userist cu aspiratii de Nero

Iar cand clovnul urca la tribuna se mai invioreaza atmosfera in tribune. Nu spune nimic interesant, ce-i drept, are aceleasi vulgaritati in repertoriu, dar spectatorii lui se bucura. E singurul limbaj pe care il inteleg si, la fel ca un bichon dresat sa faca tumbe cand vede bagheta ridicandu-se, o dau si ei pe hohote. Asta da dresura politica!

Cand se incurca rolurile

Menajaria nu-i asa saraca precum pare. Are vietati care abia acum bat la poarta consacrarii. Andrei Caramitru ne desluseste dresura pe care o are in cap. La puscarie cu tot PSD-ul, cu toate capateniile partidului, sa se umple si Jilava si Rahova cu astia. Alegerile sa iasa cum vrea el, iar daca nu, sa se dea foc. Alt clovn cu fata trista si rimelul scurs pe barbie. I se pare ca Romania e ca un cerc in flacari, prin care sunt dresate animalele sa sara. Culmea, isi gaseste iubitori de asemenea spectacole si vorbe cretine, ca taica-su pe vremea cand confunda grosolan rolurile, si din Hamlet ajunsese Nero. Frumoase roluri, daca ma gandesc mai bine, dar greu de interpretat. La fel de greu ca si cel al lui Johan Elter, fostul sef al filajului nazist, care l-a crescut pe Caramitru Senior.

author avatar
Valentin Boeru
2.377 afisari

4 COMENTARII

  1. Pana la tradarea josnica a lui crin am simpatizat si votat cu fostul pnl,cu actualul pdnl este aproape imposibil.Sa nu cumva sa-i ascunda cineva vopseaua lui organ,mai ales aia pentru par,pentru ca va fi nevoit sa nu mai apara in public,plus ca va trebui sa se imprumute de vopsea la augustin,procurorul cel mai fin,vopsit, ce se mai da si sfant.

    • Catre tov. Troll cobe:
      Am avut cel mai prost presedinte din Istoria Universala a Lumii (acum exceptie facind Maduro) si avem cea mai proasta prim-ministru…
      Si trebuie sa te mai suportam si pe tine…
      Insuporatabil…Scirba si Lehamite!

  2. Da bine la fraieri cand pui alandala etichete cu stigmatul ”sorosist” sau ”nazist” , sunt termeni favoriti implementati in spatiul mioritic gratie ansamblului afon al flasnetarilor si vuvuzelelor de pe malul stang al Nistrului ,jalnica adunatura de saltimbanci ” Kopeika Gaurita ”. Mai scapa cineva incomod sa nu se trezeasca stampilat cu pecetea infernului daca interesul celui ce te incondeiaza e sarcina de partid ? Toata intelectualitatea romaneasca , cu mici exceptii , sunt o adunatura de soros-nazisti , actorii , artistii si filfizonii scoliti la cele mai prestigioase universitati din lume, sunt niste nenorociti ce trebuie reeducati in spiritul si lumina noilor cerinte . Daca e necesar , umblam si la manelisti , nu-i iertam nici pe Zavaidoc si Faramita Lambru ! George Roncea , despre Dan Badea : ” Individul este un ipochimen deplorabil lansat in aria diversiunii ” . Dupa scenariul demn de ” Casablanca ” , ” Matematicianul ” ( nascut in 63 ) , reusise ( in anii 70 ) , sa vina pe jos de la Urziceni la Bucuresti , un nebunatic baietel de 7 ani fugit de acasa , sa se ascunda sub patul refugiatului din Sibiu , gazduit in Bucuresti , si sa ramana marcat pe viata de bocetele ”Unchiului Hans” dupa despartirea de ”Pino”. In Germania nu figureaza nimeni cu numele Johan Elter , ceata a la James Bond . Ghiveciul devine si mai picant amestecandu-se ingrediente iacobesciene cu iz de mirande si povesti cu trecutul aromanilor . Roncea pluseaza si afirma ca ” Matematicianul ”ce cocheta cu ” Europa Libera ” din postura de dizident , l-ar fi turnat pe Mihai Botez .Si-uite asa , ceata s-a ridicat si spectatorii parasesc sala indignati lasand bietul clovn cu fata trista sa-si stearga barbia dupa ghiveciului alterat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger