AcasăNewsMembrii Coalitiei au decis: raspund ei pentru alegeri!

Membrii Coalitiei au decis: raspund ei pentru alegeri!

Emil Boc spunea povesti cand promitea reducerea numarului de parlamentari

Dupa balbele de rigoare si abureala cu reducerea numarului de parlamentari, Coalitia a decis: isi va asuma raspunderea pentru comasarea alegerilor.

Emil Boc spunea povesti cand promitea reducerea numarului de parlamentari

Desi lucrurile au fost batute ieri in cuie, fapt confirmat public de UDMR, PDL continua sa o dea cotita, Gheorghe Flutur afirmand ca abia la sfarsitul saptamanii se va decide forma proiectului de lege si modul de promovare (prin dezbatere parlamentara sau asumarea raspunderii – n.r.). Din pacate pentru el, Flutur este contrazis la scena deschisa de senatorul UDMR Fekete Andras Levente: “Se doreste angajarea raspunderii guvernului saptamana viitoare, astfel incat opozitia sa poata depune motiune de cenzura care sa fie dezbatuta pana la Craciun”. Udemeristul recunoaste la fel de deschis si ca reducerea numarului de parlamentari la 300 de deputati si 88 de senatori “a picat” (gurile rele spun ca simularile arata ca UDMR ar avea mai multi senatori in aceasta varianta) si urmeaza ca norma de reprezentare in viitorul legislativ sa fie calculata cu trei luni inainte de alegeri, pe baza datelor oferite atunci de MAI. Si tot Fekete anunta ca proiectul de lege recent prezentat de MAI (referitor la modificarea legilor electorale in vederea comasarii – n.r.) va fi “cosmetizat”.

Comasarea, impusa de criza

Scos in ofasaid de udemerist, Gheorghe Flutur a pus comasarea pe seama crizei economice. “Europa trece prin clipe grele, nesigure din punct de vedere economic. Noi dorim stabilitate economica, ca anul viitor sa scurtam perioada campaniei electorale si dorim reducerea cheltuielilor pentru alegeri”, a afirmat liderul PDL, adaugand ca, prin comasarea celor doua scrutinuri, se vor economisi 23 de milioane de euro si se va scurta perioada campaniei electorale.

author avatar
Simona Badulescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger