AcasăNewsMelescanu, vioi doar in declaratii

Melescanu, vioi doar in declaratii

Daca n-ar fi vorba despre cel mai puternic somnifer din Guvern, zau ca am fi tentati sa credem ca pe Liviu Dragnea nu-l mai asculta nici dracu’! Dar, fiindca e doar Teodor Melescanu, tindem a vedea un simplu frison ce l-a trecut pe ministrul de Externe, nicidecum vreo schimbare de macaz, o dezertare in tabara iohannista.

Totusi, de remarcat ca matusalemicul lider al diplomatiei romanesti a prins glas. E vioi, asa cum vrea Dragnea, dar numai in declaratii, iar acestea nicidecum nu-s pe aceeasi lungime de unda cu ale liderului PSD. La Externe, Melescanu vrea autonomie, cere sa guverneze dupa stilul sau – calca de doua ori pe loc si o data la mijloc.

„Sunt ardelean”. Ca Iohannis

Teodor Melescanu spune ca vrea sa fie „mai vioi”, dar nu-l lasa ADN-ul. El e ardelean, iar dincolo de Carpati actiunea si reactiunea sunt notiuni atemporale, a face este un verb foarte des confundat cu a cugeta.

„Da, eu sunt absolut de acord cu Liviu Dragnea. Am o mare deficienta: sunt ardelean, ma gandesc de sapte ori inainte de a taia un lucru. Si evident ca pentru profesia pe care o am si pentru functia pe care o am cred ca lucrul cel mai important este continuitate si stabilitate in politica externa. Asta iti da credibilitate. Nu poti sari de la una la alta si misca foarte repede”. Iar pentru ministrul de Externe al Romaniei, „a fi vioi inseamna, de multe ori, a te repezi foarte tare inainte intr-un domeniu sau altul. Dupa parerea mea, in materie de politica externa trebuie sa fim foarte seriosi, sa gandim serios, sa fim predictibili si sa ne respectam angajamentele pe care ni le-am asumat”.

Il vrea pe Klaus la Consiliul Europei

Si, pentru ca mesajul sa fie clar, Teodor Melescanu s-a implicat si in scandalul iscat in jurul personajului care ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul Europei. Presedintele sau premierul? Raspunsul „Mele” e clar: chiar daca, pe hartie, ii este subordonat Vioricai Dancila, dragostea fata de „fratele” Klaus a invins. „Raspunsul tehnic este dat de doua decizii ale Curtii Constitutionale, de pe vremea presedintelui Traian Basescu, potrivit carora la Consiliul European merge presedintele Romaniei. In cazul in care sunt probleme de tip economic si financiar poate sa mearga primul-ministru. In ambele cazuri insa, este nevoie sa existe un mandat din parte Parlamentului, atunci cand se vine cu propuneri sau cu pozitii noi din politica externa a Romaniei”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
681 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce mai cauta mosneagul asta pe o functie asa de mare raspundere,nu se stie,poate nu a auzit ca este timpul sa se pensioneze ca sa-i ia locul unul mai de actualitate cu pregatirea diplomatica la zi.

  2. Ați remarcat că Eminescu și Van Gogh au trăit în aceeași perioadă, aproximativ aceiași ani și au avut aproximativ aceleași trăiri și evoluții ? Opinați că și astfel de chestiuni ar putea fi investigate ? Chestiunile actuale ar trebui să fie totuși ceva mai simplu de rezolvat ?

  3. Domnul Teo e vioi în fata presei pretine de partid și stat, ca în fata jurnalistilor profesioniști de la BBC se pierde ca Jimi Bond Jimi printre femei…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger