AcasăNewsMelescanu: inghesuiala mare este la ambasada si la consulat

Melescanu: inghesuiala mare este la ambasada si la consulat

Oamenii lui Melescanu sunt prea timorati

Inca de dimineata, romanii din afara tarii au mers la sectiile de votare, pentru a-si exprima optiunile electorale. Au fost situatii in care s-au format cozi, iar timpii de asteptare s-au prelungit, fapt care i-a nemultumit pe unii dintre oamenii care s-au vazut nevoiti sa astepte mai mult decat sperau pentru a ajunge la urne. 

Sunt 441 de sectii de votare amenajate in afara Romaniei, care „sunt operationale si functioneaza normal”, din cate a anuntat Ministerul de Externe, in cursul acestei dupa-amiezi. Ministrul Melescanu insusi a facut precizari pe acest subiect, raspunzand, practic, nemultumirilor exprimate de partidele din opozitie si de unii oameni, indeosebi pe retelele de socializare, pe care au fost postate fotografii cu oameni care asteaptau, in diaspora, sa voteze.

La nivel de explicatii pentru faptul ca s-au format cozilor in unele orase din afara tarii si, pe cale de consecinta, a timpilor de asteptare crescut pentru romanii care vor sa voteze pe 26 mai, in ciuda faptului ca, din cate a reamintit ministrul, a fost crescut numarul sectiilor de votare fara de alegerile precedente, a fost adus in discutie faptul ca oamenii s-ar indrepta cu precadare catre sediile ambasadelor si ale consulatelor. „Primul lucru pe care vreau sa vi-l spun e ca, din pacate, campania noastra de informare in legatura cu crearea de noi sectii de votare, dublarea sectiilor de votare – la Paris le-am marit de patru ori si in Londra de trei ori (…). Dar, in general, lumea s-a concentrat pe ambasada si pe consulat, in functie de cum erau respectivele amplasate. Si atunci evident ca exista un decalaj foarte mare intre sectiile de votare care nu sunt cunoscute probabil de toata lumea. (…) Inghesuiala mare este la ambasada si la consulat”, afirmat Teodor Melescanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Doua posibilitati

Cat despre eventualele masuri ce se pot lua in acest context, al aglomeratiei existente la unele secii de votare din diaspora, stiut fiind faptul ca s-a solicitat – din partea unor formatiuni din Opozitie- sa se prelungeasa programul de votare dupa ora 21, seful MAE a precizat ca ar fi doua posibilitati. „Ce putem noi sa facem in primul rand este sa informam Autoritatea Electorala Permanenta despre aceste cereri. Daca Autoritatea considera ca se inscrie in litera legii, se pot lua masuri foarte rapide, din punctul nostru de vedere. (…) Exista niste prevederi foarte clare in legea electorala care spune ca se inchid sectiile la ora 21. Evident, cu posibilitatea (…) de a se adopta o alta decizie, noi nu avem nicio problema sa o punem in aplicare imediat. O a doua masura pe care putem sa o adoptam e aceea de a permite oamenilor care, chiar daca n-au intrat in sectia de votare pana la ora 9 (21-n.n), dar sunt in incinta Ambasadei, in curte, undeva, ei continue sa poata sa poata sa-si exprime intentia, hotararea de vot in perioada care va urma. Deci astea sunt cele doua posibilitati”, a mentionat Melescanu.

114 afisari

1 COMENTARIU

  1. Uitati- va ce hal de ministru de externe avem . Cel putin colonel kgb, vorbind o engleza de balta si cu un CV deplorabil. Nu poate sa aiba vreo influenta in politica externa a Romaniei. Nu a avut nici o initiativa care sa atraga atentia occidentului ci numai executa ordinele de la rusi. Este o pacoste intretinuta cu grija de comunisti. In perioada interbelica nu ar fi putut ocuoa nici postul vizitiu sau sofer a unui diplomat roman de grad inferior. Este un produs tipic de apratcik comunist din anii 1950. Si nu este singurul , Daia si toti ministrii in funte cu pleasca , vorba lui Paleologu, de Dancila, care a dat un raspuns de noapte a mintii azi dimineata cand a foat intrebata de un roman din sectia de votare in care vota ,,pleasca” , referitoare la conditiile foarte proaste din sectiile de votare din Occident unde romanii din diaspora doresc sa- si expeime optiunile politice: domnule, eu sunt acum o cetateanca obisnuita si nu pot sa va dau nicio informatie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger